Piščančji golaž z grahom

Takih kombinacij rastlinskih in živalskih beljakovin iz enega lonca imam precej rada, saj menim, da tako dobim vsa nujno potrebna hranila na hitro in v precej slastni obliki.
Nekaj izvrstnih kombinacij:

V sklopu menuja Budget je nastal tudi ta dišeč recept, enostavna jed, ki jo lahko tudi zamrznemo in tako ob kakšni drugi priložnosti prihranimo nekaj dragocenega časa.

Porcije

4

Čas priprave

10 min

Čas kuhanja

20 min

Težavnost

1/3

KAJ POTREBUJEM

  • GRAH, 300 g graha,
  • PIŠČANČJE PRSI, 250 g
  • PARADIŽNIKOVA OMAKA, 250 g
  • POLENTA, 200 g
  • ČEBULA, 1/2 manjše
  • ČESEN, pol stroka
  • ZAČIMBE: koper, kumina, sol, poper, sušena paprika

KAKO TO GRE

  • Na malo olja popražimo čebulo in česen, dodamo narezano meso in grah ter začimbe. Zalijemo s 400 ml vode.
  • Kuhamo 10 minut in na koncu primešamo paradižnikovo omako, kuhamo še 5 minut ter ugasnemo.
  • Polento skuhamo po navodilih z vrečke in postrežemo poleg.

Dobro izgleda tudi ...

Leave a Reply