2 mins read
Nič lažjega kot to! Potrebujete preprosto, domačo, vsem poznano polento, nekaj jajc ali pa za vegane nadomestek – čičerikino moko in špinačo. Še nekaj dobre volje ob mešanju, da nastane zares svilnata jed in voila – krasna večerja/priloga je pred vami!
Polenta je pravzaprav koruzni zdrob, ki se največkrat na policah najde v instant verziji. Koruzo zmeljejo in predhodno poparijo, tako da nam doma ni potrebno kuhati veliko časa in je ta koruzna poslastica pripravljena v pičlih nekaj minutah. Če pa se želite spopasti z veliko kuhalnico (‘polentarjem, ji tudi pravijo’), kupite pravo domačo polento, ki se kuha skoraj dobro uro, z neprestanim mešanjem. Je pa užitek ob hranjenju potem toliko večji, pa še nekaj kalorij ste pokurili. 🙂
Mi smo pripravili instant verzijo, ker med tednom čas kar zbeži in smo tako prihranili nekaj minut za družinsko Enko pred spanjem.
Zakaj obožujemo polento?
VEGETARIJANSKO
BREZ MLEKA
BREZ MESA
PORCIJE: za 4 osebe
TEŽAVNOST: 1/3
ČAS PRIPRAVE: 5 min
ČAS KUHANJA: 10 min
REPIČNO OLJE, 1 jušna žlica
POLENTA, instant, 1 skodelica
VODA, 3 skodelice
SOL, ščep
SUŠEN ČESEN, ščep
ŠPINAČA, uporabljena sveža, 300 g
JAJCE, 3
1. Polento skuhamo po navodilih z embalaže. Malo ohladimo.
2. Jajce ubijemo v skledo in solimo. Dobro razmešamo.
3. V ponev damo olje in ko se malo segreje, vanjo damo polento, nekajkrat premešamo.
4. Vmešamo jajca in vmešamo v polento. Kuhamo 2 minuti in ves čas mešamo na srednjem ognju.
5. Na koncu primešamo še oprano špinačo, česen in kuhamo, dokler špinača ne uvene. Postrežemo še toplo, obogatimo lahko z naribanim parmezanom, v rastlinski različici pa kvasnimi kosmiči.
VEGANSKA VERZIJA:
Namesto jajc razmešamo 3 žlice čičerikine moke z vodo, dodamo malo česna v prahu, sušene paprike, soli in popra. V koraku 4 damo mešanico v ponev in vmešamo v polento. Sledimo nadaljnjemu postopku.
Vam še paše polenta?
Bi knjigice z zdravimi, slastnimi in preprostimi recepti?
Znižane cene knjigic receptov ter brezplačna poštnina nad 40eur! Opusti