Grahov golaž po grško

Slasten, minimalno sladkast, s super in natančno izbranimi začimbami, ki so povzročile eksplozijo okusa v ustih. Pripravljen pa tako hitro, da je izvrstna priložnost za kakšno večerjo, ko pridemo utrujeni s potepanja. 😉
Feto lahko tudi izpustite, čeprav je bila dobrodošla, rahlo kisla protiutež sladkastemu grahu in jagodni meti, odlična kombinacija. To bo še velikokrat na našem jedilniku.

grahov golaz2 grahov golaz3 grahov golaz4 grahov golaz5 grahov holaz1

Grahov golaž po grško
KOLIKO OSEB: 3
* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * ovo-lakto vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
25 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
25 min
KAJ POTREBUJEM
  1. RDEČA ČEBULA, 1/2 manjše
  2. ČESEN, 1 manjši strok
  3. GRAH, svež ali zamrznjen, 250 g*
  4. PARADIŽNIKOVI PELATI, konzerva, 200 g
  5. FETA, 100 g
  6. OLJČNO OLJE, 1 jušna žlica
  7. META, 1 manjši šopek
  8. BAZILIKA, sveža nekaj listkov ali sušena, 1 večji ščep
  9. ORIGANO, 1 večji ščep
  10. CIMET, 1 manjši ščep
  11. MUŠKATNI OREŠČEK, 1 manjši ščep
  12. LOVORJEV LIST, 1 manjši
  13. RDEČA PAPRIKA, sušena, 1 večji ščep
KAKO TO GRE
  1. Olje segrejemo in na njem zarumenimo čebulo, nato pa dodamo stisnjen česen; takoj ko zadiši, dodamo v jed grah, dobro premešamo, nato pa zalijemo s pelati ter jih na grobo pretlačimo z vilico.
  2. Dodamo vse začimbe in pokrijemo, da se golaž počasi kuhlja na srednjem ognju.
  3. Preden postrežemo, na golaž nadrobimo feto in okrasimo s svežo meto.
NAMIGI
  1. * Če uporabite grah iz pločevinke, ga dodajte v golaž proti koncu kuhanja, ker bo drugače preveč razpadel.
  2. * Zraven golaža paše rezina koruznega kruha.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Dobro izgleda tudi ...

Leave a Reply