recepti za zdravo prehrano
 
BoobeeFoodee

O BOOBEEFOODEE

KDO SMO

BoobeeFoodee sem mama Klavdija, ki vihtim kuhalnico in vsak dan čaram nove jedi za najmlajše.
Sem certificirana prehranska strokovnjakinja, ki se aktivno in poglobljeno ukvarjam z otroško prehrano že nekaj let. Ljubezen do tega je najprej zrasla iz potrebe uvajati zdravo in raznoliko hrano svojemu sinku. Izkušnje so se kopičile, znanje se je bogatilo in danes vam lahko v hipu stresem iz rokava ogromno predlogov, prilagojenih vašim potrebam in okusu.

NAŠA ZGODBA

Celoten projekt boobeefoodee se je začel popolnoma ljubiteljsko, ko sem preučevala obroke in jedi, preden sem sploh začela uvajati gosto hrano svojemu prvemu otroku. Prečesala sem internet in razpoložljivo literaturo podolgem in počez ter se ujela v ogromno nasvetov, namigov, mnenj, forumov, objav, izkušenj iz prve roke, svetovanj o zdravi prehrani, … joj, tega je bilo ogromno in kot mama prvemu otroku sem bila popolnoma izgubljena.
Si lahko predstavljate, kajne? 🙂

Počasi sem začela ožiti informacije in izbirati tiste, ki so se mi zdele po kmečki logiki primerni za uvajanje in si naredila približen načrt, kako naj pričnem. Seveda ni odveč poudariti, da se je velikokrat porušil in zavil po svoje? 🙂
Začela sem z nežnimi jedmi, prve kašice, ki jih vsi poznamo – na sopari kuhan narezan korenček, pretlačen in po omahljivih žličkah ponujen otroku, ki sprva ni bil ravno navdušen jedec – tudi gosto hrano smo začeli uvajati razmeroma pozno, po 6. mesecu starosti.
Počasi so kašice postajale bolj sestavljene, pridružilo se jim je meso, tudi ribe, malo zatem pa sadje; obroki so postajali bolj zabavni, predvsem na začetku poletja, ko je končno prišla sezona sveže zelenjave in pravzaprav sem vedno komaj čakala, kaj bom lahko ustvarila in kako bo naš mali jedec to sprejel.

Facebook in spletna stran

Tako so meseci brzeli mimo, bili smo že pri 3. mesecu uvajanja, ko se je nabralo že kar nekaj receptov in na pobudo bližnjih sem “odprla” nov javni profil Facebook in začela z objavami – gradiva je bilo že kar nekaj in s strahom sem pričakovala, kako bodo sprejete moje ideje, ki so včasih krepko zavile iz že poznanih otroških jedi.
Navdušenje in pozitivna kritika sta bila ogromna! 
V prvem tednu se je nabralo več kot 600 prijateljev, v pol leta pa že 4.000. Res velika pohvala za vsakodnevni trud in daleč od mojih pričakovanj: “Bomo videli, če bo mamicam sploh všeč. Če se jih bo nabralo 1.000, bom zelo vesela.”, sem govorila. Kako smo včasih skromni … 🙂
Nekaj časa po “odprtju” tega Facebook profila, so se začele vedno bolj glasne pobude za knjižno izdajo receptov in v začetku meseca novembra 2013 se je pričel uresničevati tudi ta projekt, ki je sicer padel v noro decembrsko obdobje. Wow, res je bilo noro, knjigica je bila takoj razprodana in hitro smo pripravili drugo izdajo in novo knjigico št. 2. Leta 2016 je padla ideja pripraviti vegi izdajo knjigice in tako je luč sveta ugledala Vegi z družino na brzino. V letu 2018 pa smo izdali še četrto, posodobljeno različico knjigice z recepti za najmlajše.

Tako kot lahko vsak dan iz istih sestavin dobimo povsem novo jed, če ji le dodamo nekaj začimbic, tako smo tudi mi po svoje zanimivi in posebni. 🙂

Pomembno nam ni tako zelo kako zgledamo in kaj damo nase, temveč kaj damo VASE.
Verjamemo namreč, da se hrana in to, kar vsakodnevno vnašamo v svoje telo, še kako dobro pozna ne le dnevno, temveč tudi z leti.
Pravilna zdrava prehrana je namreč odlična naložba v prihodnost in prav zaradi tega želimo, da tudi naši otroci rastejo z zavestjo in v vzgoji o zdravi, pisani, raznovrstni prehrani.

Zdravi in preprosti obroki – otroški recepti
Enostavna priprava, kombinacija lokalnih sestavin v že znane, včasih pa malce drugačne jedi. Zdrav obrok se začne pri osnovnih sestavinah – kupljeni, že pripravljeni obroki večino časa ne sodijo vanj. Uživamo lokalno, domačo, poznano, pravo kvalitetno hrano s poreklom.

Zdrava, sveža in okusna otroška prehrana naj ne bo le želja; pobrskajte med našimi recepti in skupaj ustvarimo dobrote, ki bodo šle v slast tako dojenčkom, kot tudi malčkom in staršem.

Recepti za otroke BoobeeFoodee
Prikupni in preprosto dobri recepti za naše najmlajše, ki se šele spoznavajo z osnovami goste hrane pa do malo večjih nadobudnežev, ki že veselo posegajo po priboru. Nezahtevna priprava, podrobna navodila in čudovite slike naj vam dajo nov navdih, zagon za današnji obrok ali pa naj pričarajo le nasmeh na obraz; kakorkoli – veseli bomo vašega odziva.

To je o nas/meni na kratko.
Skupnost prijateljev zdravih in preprostih otroških jedi na Facebooku raste iz dneva v dan, spletna stran se širi in novih idej kar ne zmanjka.

Kaj ste pa vi zdravega danes pripravili svojemu malčku?