Fižolovi polpeti

Fižol, fižol, v vseh oblikah in teskturah ga obožujemo. V solatah, burgerjih, juhah in enolončnicah, celo v namazu in resno razmišljam o tem, da ga pretvorimo še v kako dobro pecivo.

PORCIJE

4

ČAS PRIPRAVE

15 min

Čas kuhanja

15 min

Težavnost

1/3

KAJ POTREBUJEM

  • RDEČ FIŽOL, vložen, 400 g
  • OVSENI KOSMIČI, 100 g
  • JAJCE, velikost M, 1
  • ZAČIMBE: sol, poper, timijan, origano, bazilika, suh česen, kumina
  • REPIČNO OLJE, 3 jušne žlice, za peko

KAKO TO GRE

  • Za polpete zmešamo sestavine, oblikujemo polpetke, ki jih popečemo na malo maščobe. Če je masa premokra, jih lahko na ponev nadevamo kar z žlico in potlačimo na ponvi.

Dobro izgleda tudi ...

Leave a Reply