Prvič smo jih pripravili že nekaj časa nazaj in do takrat so kar redno na meniju. Obožujeta jih oba otroka, meni so pa všeč, ker jim lahko dodam veliko različne zelenjave, poljubno spreminjam dodane beljakovine, med tednom pa rešujejo razbijanje glave, o tem, kaj skuhati.
Ne pozabite shraniti tega recepta, sem prepričana, da bo postal stalnica tudi pri vas doma.
Zakaj obožujemo pijane špagete?
- vedno so pri roki in jih lahko hitro pripravimo
- kdo pa ne mara špagetov?
- zelo hvaležna jed za kombiniranje različnih okusov
- hranljiva in lahko prebavljiva
- cenovno dostopna
VEGANSKO
BREZ MLEKA
BREZ JAJC
RASTLINSKO
PORCIJE: za 4 osebe
TEŽAVNOST: 1/3
ČAS PRIPRAVE: 15 min
ČAS KUHANJA: 15 min
KAJ POTREBUJEM
REPIČNO OLJE, 1 jušna žlica
ČEBULA, 1 manjša
POR, 1 manjši
KORENJE, 2 večja
PAPRIKA, 1 večja
KITAJSKO ZELJE, 1/2 večje glave
TOFU, 250 g
ŠPAGETI, 300 g
za omako:
SVETLA SOJINA OMAKA, 3 jušne žlice
TEMNA SOJINA OMAKA, 1 jušna žlica
SLADKOR, 1 jušna žlica
KETCHUP, 1 jušna žlica
JABOLČNI KIS (lahko tudi vinski ali pa rižev), 2 jušni žlici
ZAČIMBE, kumina, mlet koriander, mlet ingver, mlet česen; vsake za 1 noževo konico
VODA, 4-5 jušnih žlic
KAKO TO GRE
1. Pristavimo vodo za špagete in rahlo solimo. Ko zavre, vanjo stresemo špagete.
2. Medtem pripravimo zelenjavo – čebulo in papriko narežemo na tanjše rezine, prav tako por in korenje. Zelje nasekljamo na tanjše rezance.
3. Za omako zmešamo vse sestavine v skodelici.
4. Dobro segrejemo ponev ali vok in vlijemo olje. Ko je dobro ogreto (se že skoraj kadi), vanjo stresemo zelenjavo in tofu. Pražimo na srednji temperaturi in ves čas mešamo.
5. Ko se špageti skuhajo, vodo odlijemo in jih dobro odcedimo. Vmešamo v ponev in nanje zlijemo omako.
6. Dobro premešamo, da se okusi prepletejo.
Postrežemo s sezamom.
Bi knjigice z zdravimi, slastnimi in preprostimi recepti?