Pijani špageti ali pijani rezanci (originalno po tajsko: pad kee mao) so prava poslastica tako za male kot za velike. Brez skrbi – v njih ni nobenega opojnega napitka, vzdevek “pijani” so jim nadeli, ker naj bi se ob jedi pilo mrzlo pivo. Mi pa smo jim doma izrekli “pijani”, ker so napiti s slastno mešanico sojine omake, sladkorja, kisa in začimb, kar jim doda prepoznavni okus.
Prvič smo jih pripravili že nekaj časa nazaj in do takrat so kar redno na meniju. Obožujeta jih oba otroka, meni so pa všeč, ker jim lahko dodam veliko različne zelenjave, poljubno spreminjam dodane beljakovine, med tednom pa rešujejo razbijanje glave, o tem, kaj skuhati.
Ne pozabite shraniti tega recepta, sem prepričana, da bo postal stalnica tudi pri vas doma.
Zakaj obožujemo pijane špagete?
vedno so pri roki in jih lahko hitro pripravimo
kdo pa ne mara špagetov?
zelo hvaležna jed za kombiniranje različnih okusov
hranljiva in lahko prebavljiva
cenovno dostopna
VEGANSKO BREZ MLEKA BREZ JAJC RASTLINSKO
PORCIJE: za 4 osebe
TEŽAVNOST: 1/3
ČAS PRIPRAVE: 15 min
ČAS KUHANJA: 15min
KAJ POTREBUJEM
REPIČNO OLJE, 1 jušna žlica
ČEBULA, 1 manjša
POR, 1 manjši
KORENJE, 2 večja
PAPRIKA, 1 večja
KITAJSKO ZELJE, 1/2 večje glave
TOFU, 250 g
ŠPAGETI, 300 g
za omako:
SVETLA SOJINA OMAKA, 3 jušne žlice
TEMNA SOJINA OMAKA, 1 jušna žlica
SLADKOR, 1 jušna žlica
KETCHUP, 1 jušna žlica
JABOLČNI KIS (lahko tudi vinski ali pa rižev), 2 jušni žlici
1. Pristavimo vodo za špagete in rahlo solimo. Ko zavre, vanjo stresemo špagete.
2. Medtem pripravimo zelenjavo – čebulo in papriko narežemo na tanjše rezine, prav tako por in korenje. Zelje nasekljamo na tanjše rezance.
3. Za omako zmešamo vse sestavine v skodelici.
4. Dobro segrejemo ponev ali vok in vlijemo olje. Ko je dobro ogreto (se že skoraj kadi), vanjo stresemo zelenjavo in tofu. Pražimo na srednji temperaturi in ves čas mešamo.
5. Ko se špageti skuhajo, vodo odlijemo in jih dobro odcedimo. Vmešamo v ponev in nanje zlijemo omako.
Na spletni strani boobeefoodee uporabljamo piškotke (cookies), ki sicer niso pečeni, so pa vseeno fini; zagotavljajo namreč, da stran deluje normalno, poleg tega pa poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje obiskovalcev.
Če boste nadaljevali z uporabo spletne strani, predpostavljamo, da so vam všečni in da se strinjate z njihovo uporabo.
Privacy & Cookies Policy
Pregled zasebnosti
Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med brskanjem po spletni strani. Med njimi so piškotki, ki so kategorizirani kot nujni, shranjeni v vašem brskalniku, saj so bistveni za delovanje osnovnih funkcionalnosti spletne strani. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb, ki nam pomagajo analizirati in razumeti, kako uporabljate to spletno stran. Ti piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku le z vašim soglasjem. Imate tudi možnost, da zavrnete te piškotke. Vendar pa lahko zavrnitev nekaterih od teh piškotkov vpliva na vašo izkušnjo brskanja.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.