Grahov golaž s piščancem

Vsi,  ki že poznate vegetarijansko različico grahovega golaža in bi si ga kdaj radi privoščili tudi z dodatnimi beljakovinami, je tale piščančja verzija kot nalašč za vas. Imela sem domače piščančje stegno od enega fajn poznanega kmeta in odločitev za kombinacijo je padla hitro. Grahov golaž s piščancem se zares sliši super. Nekaj ur in eno umazano posodo kasneje, sem imela krasno kosilo, ki je počakalo tudi sinka, ko se zlakoten vrne iz vrtca.

grahov golaz s piscancem 1grahov golaz s piscancem 2grahov golaz s piscancem

Grahov golaž s piščancem
 
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
 
AVTOR:
PORCIJ: 3
KAJ POTREBUJEM
  • PIŠČANČJE BEDRO, 1
  • ZAMRZNJEN GRAH, 4 polne zajemalke
  • PARADIŽNIKOVA OMAKA, 200 ml
  • ČEBULA, rdeča, 1
  • ČESEN, 1 strok
  • PETERŠILJ, svež, nasekljan, 3 čajne žličke
  • CIMET, pol čajne žličke
  • POPER, velik ščep
  • PIMENT, velik ščep
  • MAJARON, 1 zravnana čajna žlička
  • KUMINA, velik ščep
  • KORIANDER, velik ščep
  • RDEČA PAPRIKA, sušena, 1 čajna žlička
  • ROŽMARIN, pol čajne žličke
  • KOKOSOVO OLJE, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
  1. Kokosovo olje segrejemo in na njem popečemo piščanca; odstavimo in na isti maščobi zarumenimo čebulo in česen, oboje nasekljano. Ko česen zadiši, dodamo vse začimbe in dobro premešamo. Pražimo 1 minutko.
  2. V jed dodamo paradižnikovo omako, popečeno stegno, če želimo lahko rahlo solimo in zalijemo še s toliko vode, da je stegno prekrito.
  3. Pokrijemo in kuhamo dobro uro in pol, občasno premešamo.
  4. Po tem času dodamo zamrznjen grah in kuhamo še slabe pol uret, nato pa ugasnemo.
  5. Postrežemo s kuhanim rižem in svežim peteršiljem.
NAMIGI in NASVETI
* od 8. meseca dalje (v jed damo za polovico manj začimb, za otroke po 12. mesecu pa se držimo recepta) * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * mesno - piščanec * brez jajc

 

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Leave a Reply