Afriški piščančji golaž z rižem

afriski piscancji golaz_wm

Afriški piščančji golaž z rižem
KOLIKO OSEB: 3
* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * mesno - piščanec * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
2 hr
CELOTEN ČAS
2 hr 10 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
2 hr
CELOTEN ČAS
2 hr 10 min
KAJ POTREBUJEM
  1. PIŠČANČJE BEDRO, 1* (opombe spodaj)
  2. ČEBULA, 1 srednje velika
  3. PARADIŽNIKOVA MEZGA, 3 jušne žlice
  4. PARADIŽNIKOVA OMAKA, 2 dcl
  5. ARAŠIDOVO MASLO, 3 jušne žlice* (opombe spodaj)
  6. ARAŠIDOVO OLJE, 1 čajna žlička (+2 čajni žlički za arašidovo kašo)* (opombe spodaj)
začimbe
  1. kumina, kumin, koriander, kurkuma, muškatni orešček, cimet, sušena rdeča paprika v prahu, sušen ingver v prahu, 2 nageljnovi žbici, poper, sol, lovorjev list.
KAKO TO GRE
  1. Piščančje bedro popečemo na žlički olja z obeh strani, da lepo zarumeni, posolimo in odstavimo. V isto posodo damo nasekljano čebulo in na majhnem ognju podušimo, da postekleni, dodamo vse začimbe, razen lovorjevega lista.
  2. Pražimo na srednjem ognju minutko ali dve, da začimbe res razvijejo okus.
  3. Dodamo paradižnikovo mezgo in jo tudi popražimo na hitro - minuto ali dve. Premešamo in dodamo arašidovo maslo ali domačo arašidovo kašo. Maslo precej hitro zgosti omako, zato jo zalijemo s paradižnikovo omako in cca. 2 dcl vode.
  4. Bedro vrnemo nazaj v posodo, dodamo en lovorjev list in še malo vode, če je omaka pregosta.
  5. Počakamo, da zavre, nato pa zmanjšamo ogenj na minimalno in pokrito dušimo slabi dve uri, občasno premešamo in vmes dodajamo malo po malo vode, če se omaka preveč zgosti.
  6. Po uri in pol oz. proti koncu kuhanja v drugi posodi skuhamo riž do mehkega, ga odcedimo in postrežemo poleg mesa, ki ga oberemo stran od kosti.
NAMIGI
  1. * Velikost beder se razlikuje; tokrat smo imeli res veliko od domačih piščancev, zato smo uporabili samo eno; če so manjša, količine prilagodite.
  2. * V recept največkrat dajo kar kupljeno arašidovo maslo; pri nas ga ne jemo in bi nam ostajal, zato smo uporabili navadne nepražene nesoljene arašide, ki smo jih malo popekli in skupaj z 2 čajnima žličkama arašidovega olja s paličnim sekljalnikom zmleli v gosto zmes.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply