Čičerikin golaž s puranom

Večkrat smo že uporabili to krasno stročnico – čičeriko, v različnih jedeh, tudi v kombinaciji s piščancem:

Čičerikina enolončnica s piščancem in rižem

Bučno čičerikin kari

 

Piščanec s čičeriko v čebulni omaki in kuskus

Tokrat sem pripravila domače puranje stegno, obogateno z miljon dišečimi začimbami, skupaj s čičeriko, ki se je namakala čez noč Za prilogo sem dodala tokrat kar njoke, izvstna kombinacija pa bi bila s kuskusom, pirejem, krompirjem v oblicah ali pa slano proseno kašo. Aha, tudi polenta paše. Za solato pa izberite nekaj zelenega. 😉

Punčka, ki je vedno bolj izbirčne sorte, je pomlaskala. Torej lahko sklepam, da bo dobro večjemu številu otrok. 😀

Čičerikin golaž s puranom
 
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
 
AVTOR:
PORCIJ: 4
KAJ POTREBUJEM
za 4 lačne osebe:
  • PURANJE STEGNO, 2x
  • ČIČERIKA, namočena, 3 pesti
  • REPIČNO OLJE, 2 jušni žlici
  • ČEBULA, 1 srednje velika
  • ČESEN, 1 strok
  • PAPRIKA, zelena, 1 večja
  • ZELENA, sušena, 1 čajna žlička
  • TIMIJAN, 1 ščep
  • RDEČA PAPRIKA, sušena, 1 čajna žlička
  • LOVORJEV LIST, 1
  • ROŽMARIN, pol vejice
  • KUMINA, ščep
  • SOL, ščep oz. po okusu
KAKO TO GRE
  1. Olje segrejemo in na njem prepražimo nasekljano čebulo, nato pa še česen. Ko le-ta zadiši, dodamo začimbe in na hitro popražimo, da zadišijo.
  2. Dodamo celo puranje stegno in odcejeno čičeriko, solimo, po želji še popramo in zalijemo s toliko vode, da so sestavine prekrite. Pokrijemo, počakamo, da zavre, nato pa kuhamo 90 minut. (V ekonom loncu se čas kuhanja skrajša).
  3. minut pred koncem kuhanja v jed dodamo narezano zeleno papriko.
  4. Postrežemo s poljubno prilogo.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * brez mlečnih proizvodov * brez glutena * mesno * brez jajc

 

(Visited 528 times, 1 visits today)

Leave a Reply