Krompirjev golaž s hrenovko

hrenovkin golaz_wm
hrenovkin golaz1_wm

Krompirjev golaž s hrenovko
KOLIKO OSEB: 1
* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * mesno - govedina * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
30 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
30 min
KAJ POTREBUJEM
  1. EKO GOVEJE HRENOVKE, 1 kos
  2. KROMPIR, 2 srednje velika
  3. BUČKA, 1/2 manjše
  4. PARADIŽNIKOVA OMAKA, 3-4 jušne žlice
  5. ZELENA PAPRIKA, 1 manjši košček
  6. ČEBULA, 1/2 manjše
  7. ČESEN, 1 manjši strok
  8. MAJARON, ščep
  9. BAZILIKA, ščep
  10. RDEČA PAPRIKA, sušena, ščep
  11. OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
  1. Krompir nakockamo in skuhamo v vodi skoraj do mehkega, odcedimo in prihranimo.
  2. V isto posodo damo žlico olja; ko se segreje, na njem zarumenimo čebulo in česen, premešamo in dodamo začimbe. Ogenj zmanjšamo in dodamo na kolesca narezano hrenovko.
  3. Nekajkrat premešamo, nato pa dodamo nakockane bučke, papriko, krompir, zalijemo s paradižnikovo omako in malo vode, toliko le, da je krompir prekrit in se lahko skuha do mehkega.
  4. Če želimo, jedi lahko dodamo malo kisle smetane.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply