Lazanja netradicional se v vegi januarju sprehaja pod roko z gospodično Lečo, za nameček pa smo jo peljali plavat kar v ponev. Recept je izvrstna pogruntavščina za hitre tedenske večerje ali za budget-cuts, ko malo šparamo na elektriki in ne prižigamo gospe pečice.
Če se spomnite, smo pred kratkim delali lečin veganski bolonjez na zalogo – NO, evo jo, na hitro smo jo sprehodili iz zamrzovalnika in jo ozaljšali s testeninami za lazanjo (ki se vedno skrivajo nekje v shrambi ali hladilniku, v napol porabljenem paketu).
Lazanja z lečo bo pri nas očitno postala družinska klasika, ki parira tradicionalni, bolj znani mesni različici. Od starega do mladega smo se strinjali, da je kombinacija res slastna, za vegansko različico brez jajc in mlečnih izdelkov, pa recepte še testiramo.
Voila, dober tek – če poskusite, prosim pošljite recept.
Zakaj obožujemo to lazanjo?
- ker je zelo hitro pripravljen obrok
- ker nadev lahko poljubno zamenjamo in bo končni rezultat še vedno yum
- okusen, polnovreden in slasten recept
- s skledo zelene zimske solate dobimo prav fino kosilo
- budgetu prijazna
VEGETARIJANSKO
JAJCA
MLEČNI IZDELKI
PORCIJE: za 3-4 osebe
TEŽAVNOST: 1/3
ČAS PRIPRAVE: 10 min
ČAS KUHANJA: 20 min
KAJ POTREBUJEM
TESTENINE ZA LAZANJO, sveže, 200-250g
LEČINA OMAKA, cca. 500-600 ml (okvirno 7-9 zajemalk), po tem receptu: https://www.boobeefoodee.si/blog/lecin-veganski-bolognese-na-zalogo/
GAUDA, 100 g
SKUTA, 100 g
JAJCE, srednje velikosti, 1
KAKO TO GRE
1. Na dno ponve damo 1/3 vse lečine omake in prekrijemo s 2-3 testeninami za lazanjo. Naribamo malo sira.
2. Na to plast damo skuto, ki smo jo zmešali z jajcem in maso enakomerno razporedimo. Pokrijemo z 2-3 testeninami za lazanjo.
3. Damo drugo tretjino lečine omake in prekrijemo s testeninami za lazanjo.
4. Prelijemo s preostalo omako in naribamo še sir.
5. Ponev pokrijemo in na majhnem ognju kuhamo 15-20 minut.
Bi kaj italijanskega?
- https://www.boobeefoodee.si/blog/skutni-polnozrnati-njoki-z-gorgonzolino-omako/
- https://www.boobeefoodee.si/blog/fizolovi-njoki/
- https://www.boobeefoodee.si/blog/domaci-ajdovi-siroki-rezanci/
- https://www.boobeefoodee.si/blog/testeninska-njami-solata/
- https://www.boobeefoodee.si/blog/bolonjska-brezmesna-omaka/
- https://www.boobeefoodee.si/blog/bucni-njoki-z-domacim-pestom/