Testeninska njami solata

Če ni časa, ko so lepi sončni dnevi, ko zunaj vse cveti in žvrgoli, pride prav takšna okusna testeninska solata, ki pravzaprav sploh ni določena z receptov. Težko tudi trdim, da sem v preteklosti že kdaj dvakrat naredila isto. 🙂 Ali spremenim vrsto testenin, ali je drugačen preliv, potem zamenjam kombinacije zelenjave in beljakovin – pride dan, ko mi paše tuna, drugič spet popečen file lososa, tretjič rjava leča in tokrat … ostanki čičerikinega prebranca, ki ga je ostalo ravno pravšnjo količino, da je obogatil to slastno solatko.

solatka pz masnice, preliv iz fete, par mezge, sol, poper, rdeca paprika, cesen, peceni jajcevci, pecena paprika, preostal prebranac solatka pz masnice, preliv iz fete, par mezge, sol, poper, rdeca paprika, cesen, peceni jajcevci, pecena paprika

Testeninska njami solata
KOLIKO OSEB: 3
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
20 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
20 min
KAJ POTREBUJEM
  1. POLJUBNE TESTENINE, 100 g
  2. JAJČEVCI, 1 večji
  3. ZELENA PAPRIKA, 1 večja
  4. ČIČERIKA, predhodno kuhana (oz. v našem primeru ostanki čičerikinega prebranca), 4 jušne žlice na osebo
za preliv
  1. FETA, 50 g
  2. ČESEN, 1 strok
  3. RDEČA PAPRIKA, v prahu, 1 zravnana čajna žlička
  4. GROBA PIRANSKA SOL, 1 mini ščep
  5. PARADIŽNIKOVA MEZGA, 1 mala čajna žlička
  6. POPER, ščep
  7. NAVADNI JOGURT, 2 jušni žlici
KAKO TO GRE
  1. Sestavine za preliv zmiksamo in pustimo v hladilniku nekaj časa.
  2. Jajčevce zrežemo na enakomerno debele rezine in popečemo na žar ponvi ali žaru; prav tako popečemo sveže paprike.
  3. Medtem skuhamo testenine in odcedimo.
  4. Zelenjavo narežemo na kose, zmešamo s čičeriko in testeninami ter prelijemo s feta prelivom.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply