recepti za zdravo prehrano
 
Zdravi piškotki iz arašidovega masla

Zdravi piškotki iz arašidovega masla

Piškotki so nastali takoj, ko sem pripravila domače arašidovo maslo –> https://www.boobeefoodee.si/blog/domace-arasidovo-maslo/

Le kdo bi se lahko uprl tako dobri ideji, predvsem zato, ker težko najdem res zdrave piškotke (kar zame pomeni, da nimajo nič dodanega sladkorja ali mininalno malo, da so brez bele moke in prijetnega okusa – skoraj znanstvena fantastika. 😀 ). Nič hudega, vse se da pripraviti doma in tako sem v nekaj minutah “zamesila” domačo različico slavnih ameriških Chocolate Chip Cookies (oz. ok, bili so mi navdih, so vseeno precej oddaljeni od teh znanih piškotkov. Jih pa pojem toliko bolj brez vsakršne slabe vesti in moja nosečnička sladkorna je prav zadovoljna. 😉

arasidovi piskoti2

Zdravi piškotki iz arašidovega masla
 
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
 
AVTOR:
PORCIJ: 16-20
KAJ POTREBUJEM
  • ARAŠIDOVO MASLO, domače, 150 g (če nimate domačega, lahko uporabite tudi kupljeno, ampak naj bo čim bolj "čisto", torej brez dodatkov in če je moćno, nesoljeno)
  • KOKOSOVA KREMA (kokosmuss), 60 g (to je v bistvu čisto kokosovo meso, ne maščoba in ne olje, ampak sredica kokosa, nepredelana)
  • OVSENI KOSMIČI, 180 g
  • TEMNA ČOKOLADA, brez mleka, veganska, 100 g (lahko uporabite tudi čokoladne kapljice)
KAKO TO GRE
  1. Sestavine zmešamo med sabo, čokolado nasekljamo in primešamo masi. Oblikujemo piškotke enake debeline, ki jih razporedimo na peki papir. Pečemo 15 minut na 200°C.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * z glutenom (ovseni kosmiči) * brez mlečnih proizvodov * vegansko* brez jajc

arasidovi piskoti1 arasidovi piskoti

 

 

One comment

  1. Pingback: Baby piškotki

Leave a Reply