Polnozrnati pirino-skutni štrukeljčki

Polnozrnati pirino-skutni štrukeljčki

Juj, mali, slastni mini štrukeljčki so izvrstna sladica k zelenjavnemu kosilu ali za večerjo kar tako, po želji pa seveda tudi za zajtrk. Z njimi ni veliko dela, iz osnovne mase pa lahko pripravite marsikaj (recimo domače njoke, skutine klobučke z jagodami, slivove cmoke, itd. Možnosti je ogromno). 🙂

pirino skutni strukeljcki pirino skutni strukeljcki1 pirino skutni strukeljcki2

Prav tako je nadev za štrukeljčke prepuščen vaši izbiri, od domače nutele, marmelade do raznih mletih oreščkov. Če se vam zdi, da bo nadev preveč tekoč, ga zgostite s kokosovo moko, drobtinami, mletimi oreščki, ipd.

Mi smo jih nadevali z domačim mandljevim maslom s kokosom, wau, ful dobro. 🙂

Za približno pol kile mase potrebujemo:
300 g skute, uporabila sem posneto 10%
250 g moke, polnozrnata pirina moka
1 jajce

Vse zmešamo v enotno zmes in razvaljamo na tanko. (pol narejene mase se uporabila za njoke, tako da je za štrukeljčke uporabljeno cca. 200 g testa). Razvaljamo na tanko in premažemo s poljubnim nadevom. Zvijamo na tesno in povijemo s čisto krpo (oprano brez mehčalca in z naravnim praškom brez dišav). Kuhamo v slanem kropu približno 15-20 minut. Ohladimo in postrežemo s cimetom.

Leave a Reply