Ti prekrasni njokci so najprej nastali kot moja nosečniška večerja, skupaj z mediteransko zelenjavo, za našega 3,5- letnika in atijapatija pa sem naredila bolj “sladko” različico s cimetom in višnjevim prelivom. Pohvaljeno, celo s strani grodrnjača nad pirino moko in to CELO polnozrnato. Cela zmaga, vam povem. 🙂
Moja različica: popečena mediteranska zelenjava in nekaj cufkov mocarele. 🙂
Zapečeni polnozrnati skutni njokci
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
AVTOR: Klavdija
PORCIJ: 30
KAJ POTREBUJEM
- POLNOZRNATA (lahko tudi polbela) PIRINA MOKA, 100 g
- SKUTA, 90 g
- SOL, ščep
KAKO TO GRE
- Sestavine dobro zmešamo in oblikujemo dolgo kačo, ki jo narežemo na poljubno dolge njoke.
- Skuhamo v slanem kropu, dokler ne priplavajo na površje.
- Postrežemo s poljubno prilogo.
- Moja sladka različica: Na malo masla sem na hitro popražila nerafinirani rjavi sladkor, 1 žlico na osebo in zvrhano žličko cimeta. V to zmes sem vsula njoke in jih na hitro popekla. Prelila sem z domačim višnjevim prelivom, njamsi. 🙂