Zapečeni polnozrnati skutni njokci

Ti prekrasni njokci so najprej nastali kot moja nosečniška večerja, skupaj z mediteransko zelenjavo, za našega 3,5- letnika in atijapatija pa sem naredila bolj “sladko” različico s cimetom in višnjevim prelivom. Pohvaljeno, celo s strani grodrnjača nad pirino moko in to CELO polnozrnato. Cela zmaga, vam povem. 🙂 

zapeceni polnozrnati skutni njoki z zelenjavo

Moja različica: popečena mediteranska zelenjava in nekaj cufkov mocarele. 🙂

zapeceni polnozrnati njoki s cimetom in visnjami

Zapečeni polnozrnati skutni njokci
 
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
 
AVTOR:
PORCIJ: 30
KAJ POTREBUJEM
  • POLNOZRNATA (lahko tudi polbela) PIRINA MOKA, 100 g
  • SKUTA, 90 g
  • SOL, ščep
KAKO TO GRE
  1. Sestavine dobro zmešamo in oblikujemo dolgo kačo, ki jo narežemo na poljubno dolge njoke.
  2. Skuhamo v slanem kropu, dokler ne priplavajo na površje.
  3. Postrežemo s poljubno prilogo.
  4. Moja sladka različica: Na malo masla sem na hitro popražila nerafinirani rjavi sladkor, 1 žlico na osebo in zvrhano žličko cimeta. V to zmes sem vsula njoke in jih na hitro popekla. Prelila sem z domačim višnjevim prelivom, njamsi. 🙂

 

Leave a Reply