To, da sem nad spiralnik rezalnikom Spirooli FUl navdušena že celo poletje, že verjetno veste. Kar nekaj zanimivih jedi je nastalo, predvsem pa se navdušujem nad špageti iz zelenjave njaaaaam. 🙂 Tale recept je super: http://www.boobeefoodee.si/blog/buckini-spageti-s-paradiznikovo-omako/. Namesto paradižnikove omake sem uporabila tudi že arašidovo in pred kratkim omako carbonara (brezmesno). Več kot odlično! 🙂
Za spremembo pa sem se odločila pripraviti špagete kot zakuho v juhi in zaradi barve ter odlične hranljivosti sem posegla po sladkem krompirju. Za inspiracijo za juho je služila tale uspešnica: http://www.boobeefoodee.si/blog/krompirjeva-juha-s-spinaco-in-piscancem/, namesto navadnega krompirja sem dala cvetačo, kot prikuho pa špagete iz sladkega krompirja. Nora kombinacija! 🙂
- CVETAČA, ½ manjše glave (če bo malo večja ali malo manjša, nič hudega)
- ŠPINAČA, sveža, manjši šop
- SLADKI KROMPIR, 1 srednje velik
- INDIJSKI OREŠČKI, 2 manjši žlički
- ČESEN, 1 manjši strok
- KORIANDER, ščep
- TIMIJAN, ščep
- KUMINA, ščep
- POPER, lahko beli ali črni, ščep
- Sladki krompir olupimo in naspiralimo v špagete, ki jih 15 minut kuhamo v sopari (oz. do mehkega).
- Cvetačo skuhamo skupaj z začimbami ter česnom; skuhano zmiksamo do gladkega skupaj z indijskimi oreščki. Še vroči primešamo svežo špinačo. Na koncu dodamo krompirjeve špagete in postrežemo z žličko lanenega olja.