Pizza potica

Pizza potica

Pizza potica je nastala res hitro in po trenutnem navdihu, ko smo nekega sobotnega dopoldneva čakali napovedane goste na tak mini playdate brunch. Taka mini srečanja imam najraje, saj se takrat vedno spravim delat kaj drugačnega in ker so količine majhne, mi je prav kul malo packati. 🙂 
Testo sem zamesila iz navadne moke (sem pa našla en čudovit mlin na Primorskem in ta moka je res krasna; čeprav belo moko bolj redko uporabim, mi za kakšne take projektiče pride kar prav). 🙂 V maso sem dodala začimbice in je izpadlo krasno – pravi pride tudi za obogateno testo za pizzo, super ideja, zapišite. 😉
Pizza potica je bila pravi hit (poleg slanih rženih piškotkov s semeni) in preizkušenih baby piškotkov za najmlajše. 

pizza potica 5 pizza poticapizza potica 1
 pizza potica 6

Pizza potica
 
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
 
AVTOR:
PORCIJ: 60
KAJ POTREBUJEM
za testo:
  • NAVADNA MOKA, 350 g
  • KVAS, suhi Digo, ¾ vrečke
  • OLIVNO OLJE, 1+1 žlica
  • SOL, ščep
  • ORIGANO&TIMIJAN&BAZILIKA, skupaj 1 zvrhana čajna žlička
  • SLADKOR, ščep
za nadev:
  • PARADIŽNIKOVA OMAKA, 100 ml + 3 žlice vegi tatarskega namaza (lahko samo paradižnikovo omako, v tem primeru uporabimo 150 ml)
  • SIRNI NAMAZ, 3-5 jušnih žlic
  • MOCARELA, 100 g
  • POLJUBEN SIR, 50 g
  • ROŽMARIN, ščep
KAKO TO GRE
  1. Kvas vsujemo v toplo vodo skupaj s sladkorjem. Ko lepo naraste (čez 10-12 minut), ga primešamo moki, ki smo jo solili, dodamo olje in začimbe ter ugnetemo v gladko testo. Posujemo z malo moke in pustimo vzhajati 60 minut.
  2. Testo razvaljamo na 5 mm debeline in premažemo z omako ter obložimo s sirom. Zvijemo v zavitek in premažemo z oljem.
  3. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C dobre pol ure oz. dokler skorjica ni zlato rjave barve.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * lakto vegetarijansko * brez jajc

 

 

Leave a Reply