Bučkini špageti s paradižnikovo omako

Zeleni ponedeljek smo imeli včeraj in to izvrstno kosilo se je odlično prileglo po malo bolj ‘žar’ obarvanem vikendu. Prav tak občutek prečiščenja in osvežitve. 🙂

Novo igračko (spiralni rezalnik Konstar, za več info pokukajte na Presnico: http://presnica.com/index.php/trgovina/spiralni-rezalnik-spirooli-3v1-detail) sem stestirala že takoj, ko sem ga dobila, v petek, včeraj sem pa naredila to super hranljivo kosilo in ga poslikala. S sinkom sva se zabavala od začetka do konca. Zakaj? Ker je naredit te špagetke prava bomba, igrivosti ne zmanjka in skupaj sva opazovala, kako iz ene bučke čudežno prilezejo ti simpatični špageti. 🙂 Ker je že tako ali tako oboževalec italijanskih testenin, sem bila skoraj 100%, da bodo tudi zelenjavne različice pravi uspeh. 🙂 Nisem se zmotila, pomlatil je en velik krožnik. Vesela mama, si lahko mislite! 🙂 

Paradižnikovo omako sem na hitro pokuhala in za več hranljivosti dodala rdečo lečo (če jo želite skriti, omako lahko na koncu tudi zmiksate do gladkega 😉 ). Sama sem jo kar pustila v grobi teskturi, saj je tako lepo obogatila presne bučkine špagete. Za piko na i sem dodala malo kvasnih kosmičev (najdete jih recimo v trgovini Kalček). Seveda pa lahko uporabite tudi kvaliteten kozji sir, original feto, žličko kisle smetane ali rikote ali poljuben sir. Njami kosilo s skledo zelene solate, ob katerem sva oba maksimalno uživala. Hura, moj rezalnik! 🙂 

buckini spageti s paradajz omako buckini spageti s paradajz omako1 buckini spageti s paradajz omako2

Leave a Reply