Krompirjeva juha s špinačo in piščancem

krompirjeva juha s piscancem in spinaco

Krompirjeva juha s špinačo in piščancem
KOLIKO OSEB: 2
* od 7. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi izdelki* (opombe spodaj) * mesno - piščanec * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
30 min
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
30 min
KAJ POTREBUJEM
  1. KROMPIR, 3 veliki
  2. ŠPINAČA, mlada v listih, 100 g
  3. PIŠČANEC, 50 g
  4. KISLA SMETANA* (opombe spodaj), 1 jušna žlica
  5. ČEBULA, 1/2 manjše
  6. ČESEN, 1 velik strok (lahko tudi več)
  7. PIMENT, ščep
  8. MUŠKATNI OREŠČEK, ščep
  9. RDEČA PAPRIKA, v prahu, ščep
  10. PARADIŽNIKOVA MEZGA, 1 čajna žlička
  11. LANENO OLJE, 1 čajna žlička
KAKO TO GRE
  1. Najprej skuhamo narezan krompir skoraj do mehkega. Odcedimo.
  2. V posodi na malo vode, toliko, da prekrijemo dno na največjem ognju podušimo nasekljano čebulo in česen ter vse začimbe. (Po potrebi dodamo še malo vode, če prehitro izpari).
  3. Špinačne liste dobro operemo, jih damo v vrelo vodo, pustimo 2-3 minute in odstranimo. Dobro odcedimo in prihranimo.
  4. Ko se čebula zmehča, na njej podušimo male koščke piščanca, največ 10 minut. Koščke piščanca odstranimo in prihranimo.
  5. V isto posodo damo krompir, prilijemo vodo, da je krompir prekrit, vmešamo paradižnikovo mezgo in kislo smetano. Kuhamo še 5-7 minut oz. toliko časa, da je krompir mehek.
  6. Zmiksamo v gladko juho, lahko pa pustimo nekaj koščkov še vidnih.
  7. Vmešamo špinačo in piščanca, prelijemo z oljem in postrežemo.
NAMIGI
  1. Mlajšim od 12. mesecev jed pripravimo brez kisle smetane.
boobeefoodee.si https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply