
Krompirjeva juha s špinačo in piščancem
2014-04-26 15:30:36

KOLIKO OSEB: 2
* od 7. meseca dalje
* brez glutena
* z mlečnimi izdelki* (opombe spodaj)
* mesno - piščanec
* brez jajc
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
30 min
KAJ POTREBUJEM
- KROMPIR, 3 veliki
- ŠPINAČA, mlada v listih, 100 g
- PIŠČANEC, 50 g
- KISLA SMETANA* (opombe spodaj), 1 jušna žlica
- ČEBULA, 1/2 manjše
- ČESEN, 1 velik strok (lahko tudi več)
- PIMENT, ščep
- MUŠKATNI OREŠČEK, ščep
- RDEČA PAPRIKA, v prahu, ščep
- PARADIŽNIKOVA MEZGA, 1 čajna žlička
- LANENO OLJE, 1 čajna žlička
KAKO TO GRE
- Najprej skuhamo narezan krompir skoraj do mehkega. Odcedimo.
- V posodi na malo vode, toliko, da prekrijemo dno na največjem ognju podušimo nasekljano čebulo in česen ter vse začimbe. (Po potrebi dodamo še malo vode, če prehitro izpari).
- Špinačne liste dobro operemo, jih damo v vrelo vodo, pustimo 2-3 minute in odstranimo. Dobro odcedimo in prihranimo.
- Ko se čebula zmehča, na njej podušimo male koščke piščanca, največ 10 minut. Koščke piščanca odstranimo in prihranimo.
- V isto posodo damo krompir, prilijemo vodo, da je krompir prekrit, vmešamo paradižnikovo mezgo in kislo smetano. Kuhamo še 5-7 minut oz. toliko časa, da je krompir mehek.
- Zmiksamo v gladko juho, lahko pa pustimo nekaj koščkov še vidnih.
- Vmešamo špinačo in piščanca, prelijemo z oljem in postrežemo.
NAMIGI
- Mlajšim od 12. mesecev jed pripravimo brez kisle smetane.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/