Špinačni ravioli s sirovim nadevom in arašidova omaka

Prvič delane katerekoli domače testenine; odločitev je padla za raviole, ker z njimi ni toliko dela. Špinače bi bilo lahko več, vsaj za polovico in bi bil okus še bolj intenziven. Za nadev smo se odločili kar preprost sirov, vendar bi lahko dali marsikaj, mi predlagamo tudi:
– popečene piščančje koščke s curryjem in mocarelo
– nasekljane sušene paradižnike
– nasekljano pečeno papriko
– kuhan in na čebuli pražen krompir
– humus z malce več česna

Iz mase smo poskusno pripravili tudi nekaj njokcev in so bili zelo fajn; drugačni in malo manj rahli, vendar okusni.
Veselo na delo. 🙂

spinacni raviolispinacni ravioli1spinacni ravioli2

Špinačni ravioli s sirovim nadevom in arasidova
KOLIKO OSEB: 2
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * ovo-lakto vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
20 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
40 min
ČAS ZA PRIPRAVO
20 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
40 min
KAJ POTREBUJEM
  1. za približno 24 raviolov
  2. PŠENIČNI ZDROB, 90 g
  3. POLNOZRNATA PIRINA MOKA, 60 g
  4. NAVADNA MOKA, 15 g in še nekaj za valjanje
  5. SOL, ščep
  6. RIŽEVO MLEKO, 90 ml
  7. KOKOSOVA MAŠČOBA, 2 čajni žlički
  8. ŠPINAČA, sveža, odcejena in zmiksana, 60 g
za nadev
  1. POLJUBEN SIR, nekaj koščkov
  2. KREMNI SIR, nekaj žličk
za omako
  1. ČEBULA, 1/2 manjše
  2. ARAŠIDI, nesoljeni in nepraženi, 1 pest
  3. PARADIŽNIKOVA OMAKA, 50 ml
  4. PARADIŽNIKOVA MEZGA, 1 jušna žlica
  5. ORIGANO, ščep
  6. BAZILIKA, ščep
  7. PAPRIKA V PRAHU, 1 zravnana čajna žlička
  8. POPER, ščep
  9. OLIVNO OLJE, 1/2 jušne žlice
KAKO TO GRE
  1. Špinačo blanširamo, dobro odcedimo in zmiksamo v kašo.*
  2. Moki zmešamo z zdrobom, rahlo solimo, dodamo špinačo in olje ter dobro premešamo. Postopoma prilivamo mleko in mešamo v gladko testo.
  3. Oblikujemo kroglo, zavijemo v folijo in pustimo nekaj časa počivati.
  4. Med tem pripravimo omako - na segretem olivnem olju zarumenimo čebulo, dodamo paradižnikovo mezgo in začimbe ter na najvišjem ognju nekajkrat premešamo, da mezga zacvrči. Primešamo arašide, ki smo jih nasekljali ali zmiksali, prilijemo paradižnikovo omako in na majhnem ognju pustimo, da se kuha nekaj minut; če se omaka hitro zgosti, ji dodamo malo vode. Po 15 minutah je omaka pripravljena. Odstavimo.
  5. Začnemo z ravioli - na rahlo pomokani površini testo razvaljamo na tanko (1-2 mm).
  6. Oblikujemo ravne robove in zrežemo na enako velike pravokotnike, nanje nadevamo sir in zapognemo na robovih. Z vilico vtisnemo rob.
  7. Kuhamo v osoljenem kropu tako dolgo, dokler ne pripravljajo na površino - pripravljeni so v slabih 2 minutah.
NAMIGI
  1. * Lahko uporabimo tudi že spasirano špinačo; količina ostane ista. Če boste uporabili svežo špinačo, je sveže za isto količino, ki je v receptu, potrebujete 250 g, saj pri blanširanju zelo uplahne.
  2. * Špinačo lahko zmiksamo v popolnoma gladko kašo. Mi smo pustili malo večje delce za bolj domač videz.
  3. * Namesto pirine moke lahko uporabimo tudi polnozrnato pšenično. V obeh primerih uporabe polnozrnatih mok, je testo rahlo lepljivo. Pri oblikovanju ga lahko rahlo zmočimo, tako se lepše razvalja ali pa si pomagamo z moko, ki jo posipamo na delovno površino in čez testo, preden ga razvaljamo.
boobeefoodee.si https://www.boobeefoodee.si/blog/

One comment

  1. Pingback: Bistra zelenjavna juha z bučnimi tortelini

Leave a Reply