Zdrob s čokoladnim presenečenjem

Nič posebnega – zdrob, ki ga imamo pri nas zelo radi, tokrat na spet malo drugačen način, da so presenečene oči, razvajane pa brbončice.
Uporabite pravo čokolado, ker je bolj polnega okusa, za omakico pa pravzaprav sledite lastnemu navdihu – mi smo uporabili sveže stisnjen sok iz granatnega jabolka in pomaranče.
Predlogi:
– na hitro podušene hruške z vaniljo in bolj tekočim domačim vaniljevim pudingom
– jabolčna čežana s cimetom
– pretlačene banane z ananasovim sokom
– mangova smetana
– kokosova krema

Dober tek!

cokoladni zdrob s pomarancno-granatno omakcocokoladni zdrob s pomarancno-granatno omakco1

Zdrob s čokoladnim presenečenjem
KOLIKO OSEB: 2
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
15 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
15 min
KAJ POTREBUJEM
  1. MLEKO, 400 ml
  2. ZDROB, 5-6 zvrhanih jušnih žlic
  3. TEMNA ČOKOLADA s pomarančnimi koščki, 2 mala koščka
  4. POMARANČA, 1
  5. GRANATNO JABOLKO, 1/2
  6. KOKOSOVA MAŠČOBA, 1 čajna žlička
  7. RJAVI SLADKOR, 1 zravnana čajna žlička
KAKO TO GRE
  1. Mleko zavremo in v njem zakuhamo zdrob; če se preveč zgosti, dodamo še malo mleka.
  2. Prelijemo v okroglo skledico do polovice, v sredino položimo čokolado in čez prelijemo preostali zdrob.
  3. Pustimo, da se ohladi.
  4. Preden postrežemo, pripravimo omakico.
  5. Stisnemo sok iz pomaranče in granatnega jabolka. Segrejemo maščobo in na njej popražimo rjavi sladkor; med mešanjem počasi prilivamo sok. Na majhnem ognju kuhamo nekaj minut, da se omakica malo zgosti.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply