ORIGANO&TIMIJAN&BAZILIKA, skupaj 1 zvrhana čajna žlička
SLADKOR, ščep
za nadev:
PARADIŽNIKOVA OMAKA, 100 ml + 3 žlice vegi tatarskega namaza (lahko samo paradižnikovo omako, v tem primeru uporabimo 150 ml)
SIRNI NAMAZ, 3-5 jušnih žlic
MOCARELA, 100 g
POLJUBEN SIR, 50 g
ROŽMARIN, ščep
KAKO TO GRE
Kvas vsujemo v toplo vodo skupaj s sladkorjem. Ko lepo naraste (čez 10-12 minut), ga primešamo moki, ki smo jo solili, dodamo olje in začimbe ter ugnetemo v gladko testo. Posujemo z malo moke in pustimo vzhajati 60 minut.
Testo razvaljamo na 5 mm debeline in premažemo z omako ter obložimo s sirom. Zvijemo v zavitek in premažemo z oljem.
Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C dobre pol ure oz. dokler skorjica ni zlato rjave barve.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * lakto vegetarijansko * brez jajc
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/pizza-potica/