Pizza potica
AVTOR: 
ČAS PRIPRAVE: 
ČAS KUHANJA: 
SKUPNI ČAS: 
PORCIJ: 60
 
KAJ POTREBUJEM
za testo:
  • NAVADNA MOKA, 350 g
  • KVAS, suhi Digo, ¾ vrečke
  • OLIVNO OLJE, 1+1 žlica
  • SOL, ščep
  • ORIGANO&TIMIJAN&BAZILIKA, skupaj 1 zvrhana čajna žlička
  • SLADKOR, ščep
za nadev:
  • PARADIŽNIKOVA OMAKA, 100 ml + 3 žlice vegi tatarskega namaza (lahko samo paradižnikovo omako, v tem primeru uporabimo 150 ml)
  • SIRNI NAMAZ, 3-5 jušnih žlic
  • MOCARELA, 100 g
  • POLJUBEN SIR, 50 g
  • ROŽMARIN, ščep
KAKO TO GRE
  1. Kvas vsujemo v toplo vodo skupaj s sladkorjem. Ko lepo naraste (čez 10-12 minut), ga primešamo moki, ki smo jo solili, dodamo olje in začimbe ter ugnetemo v gladko testo. Posujemo z malo moke in pustimo vzhajati 60 minut.
  2. Testo razvaljamo na 5 mm debeline in premažemo z omako ter obložimo s sirom. Zvijemo v zavitek in premažemo z oljem.
  3. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C dobre pol ure oz. dokler skorjica ni zlato rjave barve.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * lakto vegetarijansko * brez jajc
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/pizza-potica/