recepti za zdravo prehrano
 
Pilates vadba v Tanergiji, 2. del

Pilates vadba v Tanergiji, 2. del

Pogumno se odpravim na prvo uvajalno uro, prvi korak je najtežji. Tista odločitev, da pač greš in sploh ne razmišljaš o izgovorih. Samo greš. (Ok, najdeš varstvo za otroka, minimalne podrobnosti.)

Po pogovoru/posvetu s šefico in srčno mamo Tanjo Želj se odločim za uvajalni tečaj za pilates začetnike, ki je namenjen vsem, ki ne poznajo osnov pilatesa ali so jih že pozabili. Ful poudarka namreč dajejo na pravilno izvedbo in na teh uvajanjih naj bi tudi zelo nazorno in počasi šli čez osnove, predvsem dihanja, postavljanja v položaj, pravilnega vstajanja in posedanja … Skratka, vse, kar je potrebno znati, preden zares začneš trenirati. Kar mi je res kul, saj nočem pričeti z napačnim gibanjem že takoj.

tanja kaj izbrati vadba pilates
Slika: www.tanergija.si

Pričaka me izredno pozitiven in svetel prostor, simpatična in prijazna receptorka, ki mi vse razloži in z ljubkimi okraski in sporočilci odeta garderoba. Wau, nekaj drugačnega. Takoj mi je všeč. Preoblečem se v ohlapna in udobna oblačila (res tista, v katerih se dobro počutim, saj nočem, da bi se med vadbo obremenjevala s tem, kako mi majica nekje leze gor in kaže “dodatni material” 🙂 ). Voda – check. Brisača – check. 

Dvorana je dišeča, rahlo osenčene lučke prijetno osvetljujejo prostor. Razporedimo se na blazine in že željno pričakujem novo voditeljico pilatesa. Kdo je, kje je? Pride Tina. TAKOJ napolni prostor s svojo energijo, obvlada nas vse. Zanimivo, take imam rada. Ko spregovori, wau, kakšen glas. Ne bomo je preslišali. Tiste vrste inštruktorica, pri kateri se počutiš res varno in v najboljših možnih rokah. V angleščini obstaja en dober izraz: “to have someone’s back”. Torej občutek sem imela, da bo vadba res 100 % kvalitetna in da bo vodena natančno in v nulo. TO!

In točno to je bilo, zelo dobra vadba, prvič po dolgih letih osmislila sem svoj center, svoje mišice, se naučila, da nimamo na trebuhu samo 6-packa (ali 0-packa v mojem primeru 😀 ), ampak da so notranje mišice tiste, ki so center vsega. Una baza, ki te drži pokonci, dobesedno. 

Popravljam si držo, Tina nas ves čas opozarja na 101 stvar, ki je pomembna. Zadržite, stisnite, dihajte, razmišljajte. Wau, ta pilates  pa ni kar tako. Kar se jaz sama doma počela, ni bilo niti približno podobno temu. Da o tem, da sem sama itak pozabila na ogromno stvari, ki bi vajo res naredile kvalitetno, niti ne pričnem. 

Po eni uri sem kar malo zasanjana in presunjena nad vsem spoznanim, čeprav pa se hkrati počutim poživljeno. Zanimiva kombinacija. Odpeljem se proti domu in čutim mišice. Au, jutri bo veselica. 🙂

… se nadaljuje …

 Te zanima, kako sem pričela? Klik –> Pilates vadba v Tanergiji, 1. del

Leave a Reply