recepti za zdravo prehrano
 
Pilates vadba v Tanergiji, 1. del

Pilates vadba v Tanergiji, 1. del

Ali kako sem naredila korak v pravo smer in poiskala najboljšo vadbo zase – pilates vadbo… 🙂

Po nekaj letnem premoru bolj resnih vadb, mi je nasproti prišla pilates vadba, pa to ne katera koli, ampak tanergična. 🙂 Za Tanergijo sem slišala že pred leti, po porodu so mi jo svetovali kot eno najboljših, ampak očitno takrat ni bil pravi trenutek oz. sem bila pod vtisom pilatesa, ki sem ga delala sama doma z gledanjem DVDjem. Napaka! Trenirati pilates doma ali trenirati pilates pod izkušenim vodstvom je kot dan in noč, k temu se še vrnem. 😉

Po porodu me je najbolj motilo to, da sem izgubila stik s svojim telesom, kontroliranje gibov je bilo nemogoče in poleg vseh težav, so se pojavile še resnejše bolečine v hrbtu, ramenih in križu. Kar precej pogosto slišimo to od novopečenih mamic, kajne?
Ves čas sem namreč nepravilno dvigovala dojenčka, razna bremena in ker so mišice trupa oslabljene, se pričnejo bolečine. Ful nisem tip za protibolečinske tablete, ampak se raje obrnem k ostalim pomagačem. Začela sem z masažo, obkladki, razgibavanjem, “valjčkanjem” s teniško žogico, … Malo uspeha je sicer bilo, ampak vseeno premalo, da bi bila zadovoljna. Iskala sem nekaj, kar bi mi dalo dolgotrajnejšo rešitev oz. pomagalo vzdrževati nivo krepkega in zdravega telesa. Pilates, jp.

Skratka, kot vedno v življenju, ti pride na pot točno tisto, kar takrat rabiš. In da bo za “zihr”, pride iz več koncev in vse naenkrat. Tako da lahko izbereš res pravo pot zase. Prvič sem se srečala z različnimi vodenimi pilatesi, ampak trenutno je pilates Tanergija tisti, za katerega čutim, da je to res to. 

pilates-tanja-31
Slikica: Tanja, idejni vodja in mama Tanergije (www.tanergija.si)

Je resen, usmerjen, ogromno poudarka daje jedru in dihanju, me osmišlja, pomirja, umirja in ponovno mi pomaga vzpostavljati vez med mano in vsemi mišicami telesa, predvsem tistimi, za katere se mi je zdelo, da so že v pokoju. 🙂 Zaradi vseh teh novih, pozitivnih občutkov, sem se odločila, da podrobno opišem vadbe in svoje razmišljanje ob tem. 🙂

… se nadaljuje …

 

Leave a Reply