Ohrovtova enolončnica s steklenimi rezanci

Ohrovtova enolončnica s steklenimi rezanci

Dišeča enolončnica, polna različnih okusov, pripravljena na italijanski način (oz. jaz mu tako rečem). Navdih sem poiskala pri tem receptu: https://www.boobeefoodee.si/blog/italijanska-goveja-minestra/, tokrat sem uporabila bolj zimsko zelenjavo in dodala domačo klobaso, ki sem jih imela pred kratkim možnost prejeti iz preverjenega vira in so 1000x boljše od kupljenih. Za totalen preobrat okusov in teksture sem dodala steklene rezance, ki se skuhajo v nekaj minutah in ful lepo vpijejo omako, poleg tega se naslednji dan niso “pocasti”.
Namesto klobase lahko uporabite navadno mleto meso, lahko pa tudi nasekljan dimljen seitan, popečen tofu, lečo ali pa popečeno čičeriko z rdečo papriko.

ohrovt klobasa rezanci ohrovt klobasa rezanci1

Ohrovtova enolončnica s steklenimi rezanci
KOLIKO OSEB: 3
* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * mesno - svinjina * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
ČAS KUHANJA
25 min
CELOTEN ČAS
45 min
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
ČAS KUHANJA
25 min
CELOTEN ČAS
45 min
KAJ POTREBUJEM
  1. DOMAČA KLOBASA, 1
  2. ČEBULA, 1/2 večje
  3. ČESEN, 2 strok
  4. CVETAČA, 1/2 manjše
  5. KORENČEK, 2 srednje velika
  6. OHROVT, 1/2 srednje velike glave
  7. MUŠKATNI OREŠČEK, ščep
  8. KUMINA, ščep
  9. KORIANDER, ščep
  10. ORIGANO, ščep
  11. ZELENA, sušena, večji ščep
  12. BAZILIKA, nekaj listkov ali 1 ščep
  13. LOVORJEV LIST, sušen, 1
  14. PARADIŽNIK V KOŠČKIH, vložen, 150 g
  15. STEKLENI REZANCI, 150 g
  16. OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
  1. Čebulo nasekljamo in na segretem olju podušimo do mehkega; dodamo česen in počakamo, da zadiši, nato pa primešamo narezano klobaso. Premešamo in počakamo, da se rahlo popeče, nato pa dodamo preostalo zelenjavo, narezano na enako velike kose.
  2. Dodamo vse začimbe in zalijemo s paradižnikovo omako. Pokrijemo in pustimo, da se kuha 20 minut. Malo pred koncem zalijemo z vodo (cca. 200 ml) in v jed vsujemo rezance. Pripravljeni so v nekaj minutah.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply