Italijanska goveja mineštra

italijanska minestra_wmitalijanska minestra1_wmitalijanska minestra2_wm

Italijanska goveja mineštra
KOLIKO OSEB: 3
* od 10. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih izdelkov * mesno - govedina * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
2 hr
CELOTEN ČAS
2 hr 10 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
2 hr
CELOTEN ČAS
2 hr 10 min
KAJ POTREBUJEM
  1. GOVEDINA, mlada, 150 g
  2. ČEBULA, 1 manjša
  3. ČESEN, 1 strok
  4. KORENČEK, 1 srednje velika
  5. ČEŠNJEV PARADIŽNIK, nekaj kosov
  6. ZELENA&RDEČA PAPRIKA, vsake en manjši kos
  7. BUČKE, 1/2 srednje velike
  8. STROČJI FIŽOL, zamrznjen, 2 veliki pesti
  9. ŠETRAJ, ščep
  10. MAJARON, ščep
  11. RDEČA PAPRIKA, ščep
  12. BAZILIKA, ščep
  13. PARADIŽNIKOVA MEZGA, 2 jušni žlici
  14. ZELENA, sušena, ščep
  15. KUMINA, ščep
  16. PETERŠILJ, svež, ščep
  17. MINI TESTENINE, 100 g
  18. OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
  1. Olje segrejemo in na njem opečemo koščke govedine (narezane na kocke). Dušimo nekaj minut, da meso spremeni barvo, ogenj zmanjšamo in čez potresemo nasekljano čebulo in česen. Nekajkrat premešamo, nato pa dodamo paradižnikovo mezgo, narezan korenček, papriko in češnjev paradižnik ter vse skupaj začinimo. Dolijemo 0,5 litra vode, počakamo, da zavre, nato pa ogenj zmanjšamo na minimum in pokrijemo.
  2. Tako dušimo dobro uro in občasno premešamo.
  3. Po tem času dodamo stročji fižol in narezano bučko in če se je jed preveč zgostila, prilijemo še 1 dcl vode.
  4. Ponovno pokrijemo in dušimo še pol ure.
  5. Medtem posebej skuhamo katerekoli drobne testenine na "al dente". Odcedimo in jih vmešamo v jed. Pokrito kuhamo še 5 minut, nato pa ugasnemo in počakamo nekaj minut, preden postrežemo.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply