recepti za zdravo prehrano
 
Veganski sir z zelišči

Veganski sir z zelišči

RECEPT je v knjigici BoobeeFoodee 3 – Vegi za družino na brzino

 

Najboljši. Sir. Vseh. Časov. Ni dvoma. 🙂

Ko prideš enkrat v neko določeno starost, se nehaš delat “finega” in rečeš bobu bob. Prav tako ugotoviš, da je lažje govoriti resnico. Zakaj dramatiziram? Želela sem pravzaprav samo povedati, da obožujem sirček. V osnovni šoli je bila moja najljubša malica sirček Zdenka, priznam. In to ne un mazljiv tardeč, temveč tamoder. 🙂 Nekateri veste, o čem teče beseda. 🙂 Prav tako je bila moja druga najljubša malica sardinji namaz, ki so se ga vsi v širokem logu ogibali. Razvita paleta, ni kaj. 😉
Da ne zatavam preveč – sirček.
Z leti, ko sem spoznavala vse prednosti in užitke zdrave, čim manj sprocesirane, čiste hrane, sem sirčke opustila, čeprav ko grem mimo police, se vedno zaustavim. (No, potem preberem sestavine, pa hitro odložim nazaj. :D). V duhu vsega tega sem se odločila, da tudi otrok ne potrebuje tega, raje mu ponudim navaden kremni sir (tisti brez dodatkov, ki ima samo še sol). In v duhu vsega tega, se vedno spogledujem z nadomestki za sir in sirček. Tokrat je ta sir prekosil samega sebe, saj ga ne morem nehat jest (še zdaj ko to pišem, je poleg mene). Fantastičen okus, ravno prav mazljiv in kremast. Grem stavit, da ne bi nikoli uganili, da ne gre za “pravi” sir.

Super je tudi, ker lahko vanj dajamo poljubne okuse; lahko zavijemo v smer liptaverja (vsekakor še sprobam), lahko naredimo brez vsega, po moji oceni mu paše sež drobnjak + kurkuma, ali pa žafranika in bazilika, prav tako pa čilijevi kosmiči za bolj pogumne.
Pripravlje pa je prej, kot rečeš siru sir.

Če bi bila to reklama, bi rekla: Sir, ki vas prepriča. 🙂

veganski sir veganski sir1 veganski sir2 veganski sir4 veganski sir5

[yumprint-recipe id=’337′]

Leave a Reply