Hrustljava domača granola

Hrustljava domača granola

Hrustljava hrks-hrsk domača granola, ki jo lahko pripravite zase, za otroke (obožujejo jo) ali za srečkico nosečkico. 😉 Recept vsebuje izbrane sestavine in boste po njem še dooolgo site, torej vam ne bo prehitro dvignil krvnega sladkorja, zato tudi padec ne bo prehud. 🙂 
Granolo lahko pripravite vnaprej in hranite v zaprti posodi – pri nas ponavadi zmanjka v enem mesecu. Ocenjen rok uporabe je nekje 2-3 mesece, v tesno zaprti vrečki pa tudi dlje – če ste v dvomih, poskusite – če je že malo stara, ima malce dugačen okus od sveže, težko opisljiv, a prepoznaven, pa tudi hrusta ne več tako kot prvi dan. 🙂
Super paše z rastlinskimi napitki, sploh mandljevim mlekom, mmmm. Pa z grškim jogurtom je super prijateljica. Ali s stepeno kokosovo smetano. Prav tako si lahko nekaj žlic pripravite v manjšo posodico s pokrovom in tako imate prigrizek vedno kar pri roki. Njam, poskusi jo in si vzemi nekaj trenutkov le zase. 🙂

Sama sem si za zajtrk pripravila (priznam, sinko mi je kradel sproti 🙂 ):
1 grški jogurt
3 zvrhane žlice granole
1/2 zrele banane
1 zravnana jušna žlica semen chia

granola 2granola 1  granola 3granola

Hrustljava domača granola
 
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
 
Za srečkice nosečkice, zaposlene mamice in vse zdrave otročičke
AVTOR:
KAJ POTREBUJEM
  • POLJUBNI MEŠANI KOSMIČI, uporabili smo mešane s semeni (amarantovi napihnjenčki, ovsena in pirini kosmiči, bučna in sončnična semena, laneno seme), 200 g
  • MANDLJI, blanširani in nasekljani, 50-70 g
  • KOKOSOV ČIPS, 50 g
  • KOKOSOV SLADKOR COBIO z okusom CIMETA, 3 zvrhane jušne žlice
  • KOKOSOVO OLJE, 3 jušne žlice
  • CIMET, 2 zvrhani čajni žlički
KAKO TO GRE
  1. Sestavine zmešamo med sabo (kar z roko) in razporedimo na pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo na 180°C dobre pol ure oz. dokler ni čips zlato rjave barve. Ohladimo in uživamo. 🙂

 

 

Leave a Reply