Domači vaniljevi kornetki

A je tudi vam poletje čas, ko bi vsak dan jedli sladoled? Pri nas smo nori nanj in tudi meni je to ena ljubših sladkih razvad. Iz tega sladkosnednega razloga sem zadnjič kar poskočila od veselja, ko sem slučajno v trgovini opazila znižan aparat za sladoled in takoj je postal moj. Sicer je zelo majhen in pripravi naenkrat 4-5 porcij, včeraj pa sem se lotila podviga priprave te sladke dobrote za zaključno prireditev v vrtcu. Napaka! 😀 No, napaka ne z vidika okusa, ampak doooolgotrajne priprave, kajti aparat se je vmes pregrel in nehal ohlajat, tako da sem se znašla s stepanjem smetane in … malo več kasneje. 🙂

Da malo povlečem iz arhiva naše sladke sladoledne dobrote, ki ste jih v preteklih letih verjetno že spoznali ali pripravili, ampak ne škodi osvežiti spomina. Sploh, če je tako prijetnega okusa 😉

Nice cream – iz banan, rozin in cimetom

Sladoled jabolčni štrudel

Njam njammmmm, ledeni Snickers, brez jajc in mleka

Veganski sladoled Snickers

Ledena torta

Jagodna ledena poslastica

In poletni hit – ajdov sladoledni sendvič

Ajdov sladoledni sendvič (brez glutena, mleka in jajc)

 

Za hitro pripravo te ledene poslastice, vaniljevega korneta pa potrebujemo navadno smetano, mleko, vaniljo v prahu in malce sladkorja. Ter dober aparat za sladoled, ki ga bom imela, ko bom velika. 😀 Zaenkrat bo pa ta služil našim kapricam priprave domačega sladoleda brez vseh dodatkov, to pa največ šteje!

Domači vaniljevi kornetki
 
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
 
AVTOR:
PORCIJ: 20
KAJ POTREBUJEM
za 20 kornetkov
  • KORNETI, kupljeni (v Hoferju)
  • SLADKA SMETANA, 750 ml
  • MLEKO, 250 ml (lahko pa tudi smetano dodatno še 150 ml)
  • VANILJA V PRAHU, 1 zvrhana čajna žlička
  • RJAVI SLADKOR, demerara, 150 g (lahko tudi manj, naši so bili meni kar presladki)
  • TEMNA ČOKOLADA, 200 g
  • LEŠNIKI, ali mandlji ali arašidi, ... , ena mala pest, drobljenih
KAKO TO GRE
  1. Kornetke pred uporabo shranimo za slabe pol ure v zamrzovalnik, potem pa v hladilnik.
  2. Sestavine naj bodo mrzle, med sabo zmešamo sladko smetano, mleko, sladkor in vaniljo v prahu. Lahko dodamo ščep soli za poudarek okusu.
  3. Po navodilih proizvajalca pripravimo sladoled.
  4. Če nimamo aparata, stepemo maso v mehkejšo smetano. Nad vodno kopeljo stopimo čokolado, posebej nasekljamo lešnike.
  5. Narejen sladoled nadevamo v mrzle kornete, prelijemo z žličko stopljene čokolade in potresemo z lešniki.
  6. Postavimo v ozke, pokončne kozarce in do uporabe hranimo v zamrzovalniku.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc

 

Leave a Reply