Domači vaniljevi kornetki
AVTOR: 
ČAS PRIPRAVE: 
ČAS KUHANJA: 
SKUPNI ČAS: 
PORCIJ: 20
 
KAJ POTREBUJEM
za 20 kornetkov
  • KORNETI, kupljeni (v Hoferju)
  • SLADKA SMETANA, 750 ml
  • MLEKO, 250 ml (lahko pa tudi smetano dodatno še 150 ml)
  • VANILJA V PRAHU, 1 zvrhana čajna žlička
  • RJAVI SLADKOR, demerara, 150 g (lahko tudi manj, naši so bili meni kar presladki)
  • TEMNA ČOKOLADA, 200 g
  • LEŠNIKI, ali mandlji ali arašidi, ... , ena mala pest, drobljenih
KAKO TO GRE
  1. Kornetke pred uporabo shranimo za slabe pol ure v zamrzovalnik, potem pa v hladilnik.
  2. Sestavine naj bodo mrzle, med sabo zmešamo sladko smetano, mleko, sladkor in vaniljo v prahu. Lahko dodamo ščep soli za poudarek okusu.
  3. Po navodilih proizvajalca pripravimo sladoled.
  4. Če nimamo aparata, stepemo maso v mehkejšo smetano. Nad vodno kopeljo stopimo čokolado, posebej nasekljamo lešnike.
  5. Narejen sladoled nadevamo v mrzle kornete, prelijemo z žličko stopljene čokolade in potresemo z lešniki.
  6. Postavimo v ozke, pokončne kozarce in do uporabe hranimo v zamrzovalniku.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/domaci-vaniljevi-kornetki/