Domači vaniljevi kornetki
AVTOR: Klavdija
ČAS PRIPRAVE:
ČAS KUHANJA:
SKUPNI ČAS:
PORCIJ: 20
- KORNETI, kupljeni (v Hoferju)
- SLADKA SMETANA, 750 ml
- MLEKO, 250 ml (lahko pa tudi smetano dodatno še 150 ml)
- VANILJA V PRAHU, 1 zvrhana čajna žlička
- RJAVI SLADKOR, demerara, 150 g (lahko tudi manj, naši so bili meni kar presladki)
- TEMNA ČOKOLADA, 200 g
- LEŠNIKI, ali mandlji ali arašidi, ... , ena mala pest, drobljenih
- Kornetke pred uporabo shranimo za slabe pol ure v zamrzovalnik, potem pa v hladilnik.
- Sestavine naj bodo mrzle, med sabo zmešamo sladko smetano, mleko, sladkor in vaniljo v prahu. Lahko dodamo ščep soli za poudarek okusu.
- Po navodilih proizvajalca pripravimo sladoled.
- Če nimamo aparata, stepemo maso v mehkejšo smetano. Nad vodno kopeljo stopimo čokolado, posebej nasekljamo lešnike.
- Narejen sladoled nadevamo v mrzle kornete, prelijemo z žličko stopljene čokolade in potresemo z lešniki.
- Postavimo v ozke, pokončne kozarce in do uporabe hranimo v zamrzovalniku.
* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/domaci-vaniljevi-kornetki/
3.5.3226