Sladoled jabolčni štrudel

Sliši se imenitno in tudi je. Ker sem te dni sama in mi je nenehno vroče, tako od zunanje temperature, vrtanja delavcev na fasadi bloka in nosečniških hormonov, že nekaj dni sanjam sladoled iz banan. Uni tisti pravi nice-cream, iz zamrznjenih banan. Da pa ne bi jedla že znanih okusov (kakav, čokolada, ipd.), sem si pripravila okus jabolčni štrudel. Malo je sicer porastel sladkor na račun banan in rozin, ampak sem uspešno pokurila v gnezdenju, ki zajema nenehno premikanje pohištva, risanje načrtov, pranje cotic, zlaganje v predale, obešanje perila in pisanje neskončnih seznamov, kaj vse še manjka, preden prileti štorklja. 😀

Skratka, tale sladoled iz banan, brez jajc in mleka, je res prava poslastica in z okusom Apfel-Strudel ne morete zgrešiti. Ker sem se nazadnje že navdušila nad uporabo sokovnika Optimum 600 v ta namen, v bistvu sploh ne pomislim, da bi sladoled delala še kje drugje. Supeeeeer mi je, ker res ostane hladen in tudi kepice se zelo lepo oblikujejo (ok, jaz rabim še malo vaje, preden odprem svoj štantek 😀 ).

sokovnik optimum 600

Zamrznila sem eno jabolko in na koščke narezano zrelo banano, v proces med “mletjem” sem dodala 1 čajno žličko javorjevega sirupa. Oblikovane kepice sem potresla s cimetom in dodala nekaj rozin – če vas ne matra cukrček, si ji kar privoščite; jaz sem pojedla samo 3, ostale so za okras slike. 😉
Piškotki so pa iz 5 žit, od Medexa, sladkani samo z jabolčnim sokom – odkritje meseca. 🙂

sladoled jabolcni strudel sladoled jabolcni strudel1 sladoled jabolcni strudel2

Leave a Reply