Čičerikini polpeti z jajčevci, bučkin pire

Čičerikini polpeti z jajčevci, bučkin pire

Cicerika in malancan polpeti z buckinim pirejem_wm

Čičerikini polpeti z jajčevci, bučkin pire
KOLIKO OSEB: 1
* od 9. meseca dalje * brez mlečnih proizvodov * brez glutena * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
30 min
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
30 min
KAJ POTREBUJEM
  1. ČIČERIKA, predhodno kuhana, ena manjša pest
  2. JAJČEVEC, 1/2 srednjega
  3. ČEŠNJEV PARADIŽNIK, 1 manjša pest
  4. KORUZNA MOKA, 1 jušna žlica ali po potrebi
  5. BUČKA, 1 manjša
  6. KORENČEK, 1/2 manjšega
  7. KROMPIR, 1 manjši
  8. ORIGANO, ščep
  9. KOKOS MAŠČOBA, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
  1. Malancan v posodi z malo vode na hitro podušimo, dodamo češnjev paradižnik in čebulo ter origano. Kuhamo nekaj minut, nato pa odstavimo.
  2. Vse skupaj s čičeriko zmiksamo v enotno zmes in po žlicah dodajamo koruzno moko (lahko nadomestimo s katerokoli drugo moko).
  3. Zmes naj bo mehka do kompaktna, pripravljena je, ko se neha oprijemati stene posode in lahko z lahkoto oblikujemo kroglice.
  4. Medtem skuhamo na lističe narezan krompir in korenje, dodamo še bučke; pokuhamo toliko, da se zelenjava zmehča. Odstavimo.
  5. V ponvici segrejemo kokos maščobo ter na hitro opečemo polpetke, par minut na vsaki strani. Odcedimo jih na servieti.
  6. Krompir, bučke in korenje spasiramo v pire, če želimo in otrok že uživa mlečne izdelke, dodamo mleko.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

One comment

  1. Pingback: Porov testeninski narastek · BoobeeFoodee - preprosti slastni zdravi otroški recepti

Leave a Reply