Blitva z okusno čičeriko in kremnim rižem

BLITVA z okusno ciceriko in kremnim rizem_wm

Blitva z okusno čičeriko in kremnim rižem
KOLIKO OSEB: 1
* od 8. meseca dalje * brez mlečnih proizvodov * brez glutena * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
20 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
20 min
KAJ POTREBUJEM
  1. BLITVA, predhodno kuhana, 1 ogromna pest
  2. KORENČEK, 1/2 srednjega
  3. ČEŠNJEV PARADIŽNIK, 1 manjša pest
  4. ČIČERIKA, predhodno kuhana, 1 jušna žlica
  5. RIŽ, 40g
  6. ZELENA, sušena, ščep
  7. BAZILIKA, ščep
  8. OLIVNO OLJE, 1 čajna žlička
  9. SIRNI NAMAZ (po želji), 1 čajna žlička
KAKO TO GRE
  1. V posodi po navodilih skuhamo riž.
  2. Medtem v drugi posodi z malo vode na hitro podušimo na tanke lističe narezano korenje, da se zmehča, dodamo narezane češnjeve paradižnike, začinimo in nekaj minut na majhnem ognju dušimo, da se zmehča.
  3. Dodamo blitvo, čičeriko ter po želji in če je malček že dovolj star, tudi sirni namaz (ali kislo smetano/žličko skute/žličko navadnega jogurta, karkoli imamo pri roki).
  4. Dodamo riž in olje.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply