Porov testeninski narastek

Sezonska zelenjavna jed, ki je zaradi bešamela dovolj nasitna, da služi kot samostojna jed. Lahko pa jo pripravite kot prilogo k čičerikinim polpetom ali piščancu v pomarančni omaki.

 porov narastek

Porov testeninski narastek
KOLIKO PORCIJ: 4
* od 12. meseca dalje * z mlečnimi proizvodi * z glutenom * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
45 min
CELOTEN ČAS
1 hr
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
45 min
CELOTEN ČAS
1 hr
KAJ POTREBUJEM
  1. POR, 1 večji, brez zelenega dela
  2. TESTENINE, 200 g (uporabljeni so polnozrnati pirini peresniki)
  3. KVASNI KOSMIČI, 1 velika žlica
  4. POLJUBEN SIR, 100 g
  5. ORIGANO, ščep
  6. MAJARON, ščep
  7. ---
  8. za bešamel
  9. OLIVNO OLJE, 2 jušni žlici
  10. POLNOZRNATA PIRINA MOKA, 4-5 jušnih žlic
  11. RIŽEVO MLEKO, 400 ml
  12. MUŠKATNI OREŠČEK, ščep
KAKO TO GRE
  1. Por narežemo na majhne koščke in na malo vode v posodi podušimo, da uplahne. Dodamo začimbe in premešamo; pustimo, da se ohladi, nato potresemo s kvasnimi kosmiči in premešamo.
  2. Za bešamel segrejemo olje, na njem popražimo moko, da porjavi in ko je vsa masa lepo rjava in navzeta olja, dodamo muškatni orešček in zalijemo z mlekom; na majhnem ognju z metlico ves čas mešamo, da ni grudic. Če se bešamel hitro gosti, dodamo še malo mleka. Kuhamo 5 minut in ves čas mešamo.
  3. V drugi posodi medtem skuhamo testenine in jih odcedimo.
  4. 1/2 bešamela vlijemo na pomaščen pekač, dodamo testenine, potresemo s porovo mešanico in zalijemo s preostankom bešamela.
  5. Potresemo z naribanim sirom in pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C 20 minut oz. dokler ni po vrhu lepe zlatorjave barve.
boobeefoodee.si https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply