
Bučna juha z gorsko lečo in ajdovo kašo
2014-05-14 11:52:54

KOLIKO OSEB: 1
* od 7. meseca dalje * brez mlečnih proizvodov * brez glutena * vegansko * brez jajc
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
25 min
KAJ POTREBUJEM
- BUČA, 1/2 manjše glave
- KORENČEK, 1/2 srednjega
- GORSKA LEČA, 20 g
- AJDOVA KAŠA, 40 g
- DROBNJAK, ščep
- ZELENA, sušena, ščep
KAKO TO GRE
- Gorsko lečo namočimo čez noč, zjutraj dolijemo svežo vodo.
- V posodi skuhamo gorsko lečo in ajdo skupaj; ko je leča mehka, ugasnemo in odstavimo.
- V drugi posodi medtem pokuhamo narezano bučo in korenje, ki ju začinimo. Ko se korenček skoraj zmehča, ugasnemo.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/
Pingback: Juha iz pečene buče - BoobeeFoodee PREPROSTI SLASTNI ZDRAVI OTROŠKI RECEPTI