Žitna rižota z bučo in mlado čebulico

Še vedno se poslužujemo ene najljubših sestavin, buče hokaido. Meni so fantastične, sladkega mesa, super tudi za rižote, zavitke ali pite.
Kremna rižota je nastala po navdihu – mlade čebulice so odlične za poroko z bučami, saj dajo kontrast (lahko uporabimo tudi por ali rdečo čebulo), za beljakovine je pa poskrbela leča.

bucna rizota z mlado cebulico2 bucna rizota z mlado cebulico1

bucna rizota z mlado cebulico
 

Žitna rižota z bučo in mlado čebulico
KOLIKO OSEB: 3
* od 10. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
20 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
20 min
KAJ POTREBUJEM
  1. MEŠANE ŽITARICE (kamut, pira, proso, ječmen), predhodno kuhane, 3 jušne žlice
  2. RJAVA LEČA, predhodno kuhana, 3 jušne žlice
  3. RIŽ, 150 g
  4. BUČA, olupljena, 200 g
  5. MLADA ČEBULICA, 1 večja
  6. JUŠNA OSNOVA, zelenjavna, 200 ml
  7. OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
  8. ŠETRAJ, ščep
  9. ZELENA, sušena, ščep
KAKO TO GRE
  1. Na olivnem olju počasi podušimo nasekljano čebulico, začinimo in dodamo narezano bučo. Nekajkrat premešamo in dodamo riž, ki ga popražimo. Ko se prične prijemati, počasi zalijemo z zajemalko vroče jušne osnove, ogenj zmanjšamo in počasi kuhamo.
  2. Ko tekočina izpari, ponovno zalijemo z zajemalko jušne osnove in ponavljamo, dokler riž ni kuhan.
  3. Proti koncu vmešamo lečo in žitarice.
  4. Ugasnemo in postrežemo.
boobeefoodee.si https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply