Lena Nedeljčica

Pita, ki sem si jo zaželela, saj me spominja na tipične lene nedeljske dežebne popoldneve, ko smo po maminem kosilu obležali na kavču in gledali Nedeljsko popoldne ali kaj podobnega. Ponavadi je čez nekaj časa zadišala pristna jabolčna pita, ki si jo večkrat pripravim (čeprav preprosto nikoli ni tako dobra kot mamina 🙂 ). Ker sem bila tokrat še ekstra lene sorte, sem naredila kar hitro presno različico v 5 minutah; še največ dela je bilo z lupljenjem jabolk.
Ni prava jabolčna pita, so pa meni odišavljena jabolka tista, ki dajo svojevrsten pečat in prikličejo spomin na brezskrbne lene nedelje …

lena jabolcna pita3lena jabolcna pitalena jabolcna pita1lena jabolcna pita2

Lena Nedeljčica
KOLIKO OSEB: 8
* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
CELOTEN ČAS
10 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
CELOTEN ČAS
10 min
KAJ POTREBUJEM
  1. JABOLKA, 2 večji
  2. LIMONA, 1/2
  3. LIMONINA LUPINICA, naribana, 1 čajna žlička
ZAČIMBE in DIŠAVNICE
  1. kardamom, piment, vanilija v prahu
  2. CIMET, 1 zravnana čajna žlička
  3. LEŠNIKI (oz. poljubni oreščki), 100 g
  4. DATLJI, 100 g
KAKO TO GRE
  1. Lešnike in datlje zmiksamo v ne čisto gladko zmes, ki jo pritisnemo na model. Lahko nekaj časa hladimo, lahko pa takoj nadevamo.
  2. Jabolka olupimo in naribamo; dodamo dišavnice, limonin sok in lupinico, dobro premešamo.
  3. Obložimo in postrežemo.
NAMIGI
  1. Pita je dobra 4-5 dni, hranimo v hladilniku.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply