recepti za zdravo prehrano
 
Zeliščno kokosovo maslo in domače koruzne pogačice

Zeliščno kokosovo maslo in domače koruzne pogačice

Pred kratkim sem naletela na zaenkrat najboljšo kokosovo maščobo/maslo, ki ga kar ne morem prehvaliti. Zelo nežen okus, ki nikoli ne prevlada v jedeh, super konsistenca, ki se na sobni temperaturi spremeni v prijetno mazljivo in ravno prav zmehčano. Paše v vse presne jedi, namaze, ovsene ploščice in prigrizke, pa tudi za občutljivo, pordelo kožo, da o tem, kako lepe lase naredi, niti ne pričnem. Več o tem pa enkrat v prihodnjih dneh. 😉

Meni je kokosovo maslo še najbolj všeč v najbolj neokrnjeni obliki – kruh, kokos maslo, med. Top zajtrk!

Tokrat sem si ga zaželela v slani obliki, zato sem mu dodala česen, suh drobnjak (če imate svežega še toliko boljše) in svež peteršilj ter nekaj zrnc piranske nerafinirane soli. Z-M-A-G-A!

Ob vikendih ponavadi prede pečica, tokrat je iz nje zadišalo po koruznih pogačicah, ki so super hrustljave zunaj in mehke, rahle znotraj. Čeprav sem jih že večkrat delala iz 100% koruzne moke, jih je težko pripraviti, da bi bile res nežne in puhaste, saj koruzna moka nima glutena, zato se ponavadi precej drobijo, naslednji dan pa niso več tako dobre kot sveže. Zato sem jih tokrat mešala z navadno moko in po pričakovanjih je rezultat odličen. 🙂 Ker je v njih torej bela moka, jih raje narezite na tanke rezine in pojejte kakšno manj ali pa jih pomalicajte skupaj s prijatelji.
Deliti = ljubiti. <3

zeliscno kokosovo maslo koruzne pogacice in kokos maslo koruzne pogacice

[yumprint-recipe id=’335′]

Leave a Reply