Zdravilna zelenjavna juha z ječmenčkom in rdečo lečo

V tem jesenskem času smo se verjetno že vsi srečali s prehladnimi obolenji ter padcem imunskega sistema. Pri nas se zaenkrat še strumno držimo, razen rahlih mini prehladov, hujšega ni. 🙂
Juha je posebna, ker vsebuje ingver in veliko česna in jo toplo priporočamo, četudi niste bolni. 😉

juha iz cvetace, pora in korenja, cesna in ingverjajuha iz cvetace, pora in korenja, cesna in ingverja2

Zdravilna zelenjavna juha z ječmenčkom in rdečo lečo
KOLIKO OSEB: 3
* od 12. meseca dalje * z glutenom * vegansko * brez mlečnih izdelkov * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
30 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
30 min
KAJ POTREBUJEM
  1. INGVER, svež, 1 košček v velikosti oreha
  2. ČESEN, 1 velik strok
  3. CVETAČA, 1/2 manjše glave
  4. KORENČEK, 1 večji
  5. POR, beli del, 1 manjši kos
  6. JEČMEN, oluščen, 3 zvrhane jušne žlice
  7. RDEČA LEČA, 1 zvrhana jušna žlica
  8. GRAH, zamrznjen, 2 jušni žlici
  9. ŠETRAJ, 1 velik ščep
  10. ZELENA, sušena, ščep
  11. KURKUMA, ščep
  12. KOKOSOVA MAŠČOBA, 1 čajna žlička
  13. KONOPLJINO OLJE, 1 jušna žlička
KAKO TO GRE
  1. Na stopljeni kokosovi maščobi popražimo nariban ingver in nariban česen. Mešamo in pazimo, da se ne prismodi. Po slabi minuti praženja, dodamo malo vode, da zavrči in preostale začimbe.
  2. Nekajkrat premešamo, nato pa dodamo na kose (ali koščke) narezano zelenjavo, ječmen in lečo; zalijemo s 300 ml vode, pokrijemo in na majhnem ognju kuhamo, dokler se ječmen ne zmehča.
  3. Zadnjih 7 minut kuhanja primešamo grah.
  4. Tik preden postrežemo, posamezni porciji primešamo žličko olja.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply