Ingverjev čajček

Ker je ta čaj tako poseben in imeniten, smo mu namenili svojo posebno objavo.
Ingver  je ime prevzel iz sanskrtske besede, ki v prevodu pomeni ‘s telesom kot rogovi’.  Zanimivo, kajne?
Ingverjevo olje je bogato s sestavinami, ki blažijo vnetja, raziskave pa so tudi pokazale, da delujejo na enega od najbolj razširjenih prehladnih virusov. Pekoče sestavine ingverja, tako imenovani gingeroli, pa blažijo slabosti.

Mi smo si ga privoščili že v juhi, danes pa tudi v čaju.

ingver caj

Ingverjev čajček
KOLIKO OSEB: 1
* od 12. meseca dalje * brez glutena * vegansko * brez mlečnih izdelkov * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
5 min
CELOTEN ČAS
15 min
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
5 min
CELOTEN ČAS
15 min
KAJ POTREBUJEM
  1. INGVER, svež, nariban, 1 zvrhana čajna žlička
  2. MED, 1 čajna žlička
  3. LIMONA, 1/2
KAKO TO GRE
  1. Ingver na drobno naribamo, damo v skodelico in prelijemo z vrelo vodo.
  2. Počakamo, da se ohladi na 40°C, precedimo in v čaj damo med in limono.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply