recepti za zdravo prehrano
 
Termo posoda

Termo posoda

Pred časom sem že napisala članek o tem, kaj jesti v službi, saj vem, da je velikokrat zagata, če želite jesti zdrave in polnovredne obroke. Sama sem to rešila na eleganten način, s termo posodico, ki mi je že pred leti reševala življenje … Ok, malo pretiravam. 🙂 Ampak dejansko mi je rešila marsikateri dan s toplo juho, slastnimi testeninami, kašami, rižotami. Pravzaprav sem zelo dobro jedla in to brez pogrevanja, iskanja mikrovalovk in čajnih kuhinj z enim grelcem, ki je bil ponavadi zaseden. 🙂 

Tokrat sem se srečala s termo posodo OrganicKidz iz trgovine Ama Ama in ob testiranju sem bila takoj navdušena. Kako dobra ideja in kako elegantna rešitev za daljše izlete z otrokom ali ko se nepričakovano kam odpravite in ne želite biti na suhih sendvičih, nimate idej, kje bi si kaj pogreli in želite hrano ohraniti neoporečno. 

termo posoda 1

Termo posoda je res thebest pogruntavščina, kar se mene tiče. Iz lastne izkušnje jo priporočam vsem, ker vem, kako je meni neštetokrat pomagala. Tokrat sva se s sinkom odpravila na izlet v živalski vrt in priložnost je bila kot naročena, da stestiram juhico. 

Juha je bila skuhana ob 9h, ob 9:30 sem v termo posodo najprej nalila vročo vodo (še boljše je, da nalijete vrelo) in pustila 2-3 minute z zaprtim pokrovom. Ker je kovina dovzetna za spremembe temperature, jo vroča voda dobro pogreje in tako se primerna temperatura hrane v posodi ohrani dlje časa.

termo posoda 2

Vodo sem nato odlila in vanjo nalila vročo juho. Dobro sem zatesnila in odpravila sva se na izlet (žlico sem si zavila v papirnato servietko in papa!).

termo posoda 3 termo posoda 4

Prvič sem juho odprla čez 3 ure, torej ob 12:30 in je bila (meni osebno) pretopla. Pomešala sem in pustila 2 minuti, da se je malo ohladila. Pojedla sem polovico, nato pa ponovno zaprla in zatesnila. Ker je bilo slabo vreme, sva juho sicer jedla kar doma, ampak sem posodo pustila kar v nahrbtniku, kot bi bila nekje zunaj, saj sem želela avtentično izkušnjo. 🙂

Naslednja runda je bila testirana čez približno 8 ur, torej ob 17:00. Ne boste verjeli, ampak juha je bila popolnoma primerne temperature za uživanje. Ne tiste vrste, ko rečeš, hmm, mogoče je ta juha stala predolgo časa na krožniku in je že neprijetno mlačna. Ne! Dejansko je bila prav prijetno topla in pojedla sem jo z največjim užitkom. 
Skratka – samo naglas razmišljam. Če si jed pripravite dan poprej (juho, rižote, testenine, pirino rižoto, kvinojo, kuskus, bulgur, mineštre, golaže, mlečne kaše, … ) oz. pripravite več za kosilo in ohlajeno pustite v hladilniku do jutra. Zjutraj (recimo ob 6, 7h) v posodo najprej nalijete vrelo vodo, pustite nekaj minut, medtem si dobro pogrejte svojo jed, da bo res vroča. Iz posode odlijte vodo in nadevajte jed. Dobro zatisnite in boste ob 11, 12, 13h, kdarkoli pač jeste malico, kosilo, lahko jedli popolnoma topel in zdrav obrok. 
Pred leti, ko sem dobila podobno termo posodo v dar in sem še hodila v službo, vem, da sem bila noro navdušena. Predvsem zato, ker sem ravno v tistem obdobju pričela z zdravimi malicami in sem bila popolnoma obupana nad kosili iz menz, gostiln in hitrimi reševalnimi akcijami posušenih in neokusnih sendvičev iz avtomata. 

termo posoda 5

Ne morem je dovolj prehvaliti in če bi hodila v redno službo, predvsem, če bi bila veliko časa nekje na poti, pa tudi v pisarni, ko ne moreš vedno na kosilo, ko bi želel ali za tiste hitre odmore, ki trajajo samo pol ure in ni šans, da bi šel kam spodobno jest, je termo posoda najboljša možna rešitev, ki si jo lahko trenutno zamislim. Preizkušeno, odobreno! 🙂

——————————————————————

Ker se ravno prične režim Lahkotna za aktivne mame, dobite v sklopu partnerstva v spletni trgovini Ama Ama 10% popust s kodo posodica10.

Izdelka pa, kot me že poznate in veste, ne predstavljam navdušeno zato, ker je sedaj popust in sem posodo testirala, ampak zato, ker JAZ SAMA iščem in izbiram tiste izdelke, ki so meni osebno všeč, za katere jamčim, da so res kul in so mi (v enako ali podobni obliki) že kdaj pomagali k boljšemu počutju, zdravju, prihranili čas, ipd …  Drugače sploh pisala ne bi o tem. 🙂

 

Leave a Reply