recepti za zdravo prehrano
 
Špinačni quiche z riževim papirjem

Špinačni quiche z riževim papirjem

Po pripravi spomladanskih zavitkov mi je ostalo kar nekaj riževega papirja in padla je ideja, da ga uporabim kot podlago za quiche s špinačo. Rečeno – storjeno! Polna navdihujočega optimizma sem se podala v to avanturo, ki je bila načrtovana do potankosti. Z eno veliko luknjo neznanja, bolje rečeno. 😀 Papir sem lepo namočila za nekaj sekund in polagala na rahlo pomaščen pekač in v glavi že sproti dobivala podobo lepo zapečene skorjice. No … papir se je sicer med peko lepo obdržal in nič prijel na pekač, vendar je postal sluzast, nič hrustljav in čisto nič zapečen. Oh ja. Okus nadeva je bil sicer fantastičen in tolažim se, da bi z navadnim testom pri tradicionalni “lotarinski špehavki”, kot ga imenujejo, to bila jed ena a. Pa drugič. 😉
Recept sem vseeno napisala, ker je preprost, hiter, dober, primeren za otroke in odrasle, pa tudi športno naravnane mamice, poljubno pa spreminjamo beljakovine – dodala sem nekaj koščkov kuhanega pršuta, razmišljala pa sem tudi o rdeči leči, kuhani čičeriki, nadrobljenem dimljenem tofuju, lososu, tuni v lastnem soku, koščkih fete, rikoti, siru cottage, pa še kaj bi se našlo. 😀

spinacni quiche spinacni quiche1 spinacni quiche2 spinacni quiche3

[yumprint-recipe id=’347′]

Leave a Reply