Domači after-eight

Domači after-eight

V zadnji nagradni igrici na naši Facebook strani smo iskali ideje za pripravo znanih slaščic v bolj preprosti/zdravi/okusni/manj sladki verziji. Idej je bilo ogromno in nekaj receptov nas še čaka. Zvezda srečnica je tokrat počastila našo prijateljico, ki nas redno spremlja in ki nam je predlagala after-eight male čokolade.
Izziv je bil kar zanimiv in nekaj časa sem razmišljala, kako bi se tega lotila; originalne čokoladice so že same po sebi precej preproste, dve tanki plasti čokolade, vmes pa osvežilna meta. Po razmisleku sem se odločila za temno čokolado in domačo kremo iz mete, ker pa so bili ravno velikonočni prazniki in nam je ostalo nekaj velikih čokoladnih jajc, sem uporabila kar tisto čokolado, ker ne prenesem, da bi se hrana metala stran, ampak se držim načela, da je treba vse vedno porabiti. 🙂 Tako da tokratni after-eight sam po sebi vsebuje mlečne izdelke, bi pa bil brez večjih težav veganski. 🙂

after eight1 after eight2 after eight3 after eight4 after eightfb

Domači After-eight
KOLIKO PORCIJ: 15
* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
10 min
CELOTEN ČAS
30 min
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
10 min
CELOTEN ČAS
30 min
KAJ POTREBUJEM
 1. 15 malih ploščic
 2. POLJUBNA ČOKOLADA, 150 g
 3. ŠKROB (Gustin, ipd.), 1 zvrhana jušna žlica
 4. POLJUBNI SLADKOR, 1 čajna žlička
 5. POLJUBNO MLEKO (navadno ali riževo, kokosovo...), 150 ml
 6. SVEŽA META, 1 manjši šopek (lahko tudi kupljen metin ekstrakt; tega damo par kapljic)
KAKO TO GRE
 1. Polovično količino čokolade raztopimo nad vodno kopeljo in v tankem sloju nanesemo na peki papir. Pustimo nekaj časa v hladilniku, da se dobro strdi, lahko pa tudi za 30 minut v zamrzovalniku.
 2. Medtem pripravimo metino kremo - 4 žlice hladnega mleka gladko razmešamo s škrobom, preostanek sladkamo in zavremo skupaj z listki mete.
 3. Mleko ugasnemo in pustimo, da se popolnoma ohladi. Listke nato odstranimo in mleko ponovno zavremo, nato ogenj zmanjšamo in vlijemo škrob; na majhnem ognju neprestano mešamo, dokler ne nastane gladka krema (2-3 minute).
 4. Ugasnemo, pustimo nekaj minut, da se malo ohladi, nato pa zlijemo čez ohlajen čokoladni sloj in na tanko enakomerno razmažemo. Ponovno počakamo, da se dobro ohladi in strdi.
 5. Preostalo polovico čokolade raztopimo nad vodno kopeljo in prelijemo čez metino kremo. Pustimo čez noč v hladilniku ali zamrzovalniku, nato pa razrežemo na enako koščke.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply