Bo letos bolj skromna, ker mene cel vikend ni, pa še #kuhaM projekt se že odvija v polnem teku, samo pa kar pošteno zamujam, tako da sem končno danes, dva dni prej pripravila nekaj dobrot, ki bodo počakala na vikend in potešila moje fante. 🙂
Jajca sem letos prvič barvala v teranu, barve so super, še lepše bi bile z belo lupino jajc, ampak sem dobila domače in se poslužila kar tistih.
Primorska pinca je tudi letos prvič v moji pečici, čeprav je šlo vse narobe. 🙂 Sem mislila, da imam kvas, ampak doma ugotovila, da imam pecilni prašek (vinski kamen pravzaprav); tako sem recept preobrnila in se odločila za pinca mafine. Ko zamesim testo, ugotovim, da nimam papirčkov. Aaaaaa. Slaba organizacija. Tako da sem celotno maso kar zlila na zvezdast pekač in to je bilo to. Pinca je super okusna, dišeča in dišeča, rahlo hrustljava, znotraj pa puhasto mehka, pa tudi sočna, res je dobro uspela po vseh tistih peripetijah na začetku. 🙂
Karpačo iz črne redkve je pri meni že skoraj stalnica, ponavadi z olivnim oljem, tokrat pa pravim štajerskim bučnim in bučnimi semeni, super paše s pinco.
Na Primorskem tudi kuhamo kar pravi pršut, tako da sem manjši košček potopila v vodo z lovorjem in rožmarinom in skuhala do … skuhanosti pač. 🙂 Slikic pa ni, ker niso tako zelo uspele.
Vsem lepe praznike in dober tek!
[yumprint-recipe id=’344′]
[yumprint-recipe id=’345′]
[yumprint-recipe id=’346′]
Predlog, kako porabiti jajca, ki ostanejo po veliki noči, so razni namazi, kot recimo ta: http://www.boobeefoodee.si/blog/jajcni-namaz/. Lahko jih naribamo v solatni preliv, odličen predlog za mlajše od 12. meseca, je pa nariban rumenjak v krompirjevo juho s špinačo: http://www.boobeefoodee.si/blog/krompirjeva-juha-s-spinaco-in-piscancem/.