Sokovnik Optimum 600 – Lešnikovo mleko

O navdušenju nad sokovnikom sem že pisala tukaj in tokrat sem se namesto sokov določila za pripravo rastlinskega napitka – lešnikovo mleko. Rastlinske napitke sem do sedaj večinoma delala z blenderjem, priznam pa, da mi je šla packarija ob ožemanju in precejanju na živce. 🙂 Sokovnik je zaradi svojega izredno drobnega sita bolj primeren in seveda sem morala takoj poizkusiti. 
Uporabila sem 80-100 g lešnikov, ki sem jih predhodno namakala čez noč; posebej sem zavrela slabih 500 ml vode. Ko sem vodo ugasnila, sem vanjo primešala odcejene lešnike in 3 datlje. Počakala sem, da se je vse skupaj še malo ohladilo in potem pričela z delom. Čarovnija! 🙂 Nobene packarije, nobenih težav s precejanjem, rastlinsko mleko je bilo zelo gladko, z minimalno zrnci (ki bi jih rpecedila čez gazo, ampak niso bile toliko moteče). 🙂 
Nastalo je 500 ml izredno dobrega mleka, z izrazitim okusom po lešnikih. Dober deci je takoj romal v mojo kavico. 🙂

Delanje lešnikovega mleka v videu

https://youtu.be/FNxnCssN5B0

Leave a Reply