Sočna polenta z jajci in špinačo

Hitro kosilo, ki ga lahko obogatimo z naribanim parmezanim, za bolj lahko večerjico pa jajca izpustimo in dodamo žličko ali dve skute ali kisle smetane.
S to jedjo smo lovili ostanke poletja in uživali v domači paradižnikovi omakci.

socna polenta

Sočna polenta z jajci in špinačo
KOLIKO OSEB: 3
* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * ovo-lakto-vegetarijansko * z jajci
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
10 min
CELOTEN ČAS
15 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
10 min
CELOTEN ČAS
15 min
KAJ POTREBUJEM
  1. POLENTA, 100 g
  2. SOL, ščep
  3. ŠPINAČA, sveža v listih, 200 g
  4. JAJCA, 2 kosa
  5. KISLA SMETANA, 1 jušna žlica
  6. ORIGANO, ščep
  7. PARADIŽNIKOVA OMAKA, 3 jušne žlice
  8. OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
  1. Polento skuhamo po navodilih in odstavimo, ko je kuhana.
  2. V ponvi segrejemo malo olja, dodamo špinačo in premešamo, da listi malo uplahnejo, nato vmešamo polento, origano ter ubijemo jajca.
  3. Mešamo, dokler jajca niso pečena, vmešamo paradižnikovo omako, ugasnemo in primešamo kislo smetano. Rahlo solimo.
NAMIGI
  1. Jed lahko pripravimo tudi mlajšim od 12. mesecev; v tem primeru ločimo beljake od rumenjakov in jo pripravimo samo z rumenjakom; prav tako lahko izpustimo kislo smetano, če je otrok še ne uživa.
boobeefoodee.si https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply