Slastna omaka iz pečenih paprik, paradižnikove omake in oliv

Slastna omaka iz pečenih paprik, paradižnikove omake in oliv

Od rojstnodnevnega praznovanja nam je ostalo še ravno dovolj sestavin, da smo danes pripravili hitro “paštico”, s katero ponovno lovimo zadnje poletne dni, oh škoda. 🙂

hitra pastica iz pecenih paprik

Slastna omaka iz pečenih paprik, paradižnikove omake in oliv
KOLIKO OSEB: 2
* od 10. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
20 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
20 min
KAJ POTREBUJEM
  1. POLJUBNE TESTENINE, 120 g
  2. PEČENE PAPRIKE, 2 večji
  3. PARADIŽNIKOVA OMAKA, 100 ml
  4. ČRNE OLIVE, nekaj kosov
  5. ČESEN, strok
  6. BAZILIKA, sveža, nekaj listov ali sušena, večji ščep
  7. ORIGANO, ščep
KAKO TO GRE
  1. Testenine skuhamo po navodilih.
  2. Medtem v drugi posodi na malo vode podušimo nasekljan česen; ko zadiši, mu dodamo na majhne trakce narezano papriko, črne olive in paradižnikovo omako. Obogatimo z origanom in dobro premešamo.
  3. Kuhamo 5-7 minut, da se okusi lepo premešajo, nato pa prelijemo čez testenine.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply