Čuftove polovičke v kremni krompirjevi omakci

mini cufti v krompirjevi omaki in svedri1mini cufti v krompirjevi omaki in svedri

Čuftove polovičke v kremni krompirjevi omakci
KOLIKO OSEB: 3
* od 11. meseca dalje * brez glutena (če ne uporabimo testenin za prilogo) * z mlečnimi proizvodi * mesno - teletina * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
20 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
20 min
KAJ POTREBUJEM
  1. za čufte
  2. TELETINA, 200 g
  3. BUČKA, 100 g
  4. MAJARON, ščep
  5. RDEČA PAPRIKA, ščep
  6. ČESEN, nasekljan, 1 čajna žlička
  7. ČEBULA, nasekljana, 1 jušna žlica
  8. SOL, mini ščep
  9. REPIČNO OLJE, 2 jušni žlici
  10. za omakco
  11. KROMPIR, 3 manjši
  12. KREMNI SIR, 2 jušni žlici
  13. ČESEN, nasekljan, 1 čajna žlička
  14. ČEBULA, nasekljana, 1 jušna žlica
  15. mešanica začimb - KURKUMA, TIMIJAN, ŠETRAJ, RDEČA PAPRIKA, BAZILIKA, ORIGANO, ZELENA; en mali ščep vsake začimbe
KAKO TO GRE
  1. V sekljalnik damo teletino, nasekljano čebulo in česen, na kocke narezano bučko, majaron, rdečo papriko in dobro zmiksamo v homogeno maso.
  2. Oblikujemo enako velike kroglice in jih opečemo na vročem olju z vseh strani do zlatorjave barve. Odcedimo na papirnati brisači in prerežemo na polovičke.
  3. Krompir narežemo na kocke in skuhamo v 2 dcl vode skupaj z začimbami, česnom in čebulo. Ugasnemo, vodo, kjer se je krompir kuhal, pa prihranimo.
  4. Krompir damo v sekljalnik ali kar s paličnim zmešamo v čim bolj gladko maso, dodamo kremni sir in ponovno zmiksamo. Če se nam zdi omakca pregosta, dodamo malo vode, kjer se je kuhal krompir.
  5. Za prilogo lahko uporabimo poljubne testenine, riž, polento, slano proseno kašo, kuskus ali bulgur.
NAMIGI
  1. * Ker so bučke v masi še mokre (neožete), bo olje rahlo špricalo naokrog; če se želite temu izogniti, dodajte v maso malo moke, vendar čufti ne bodo tako rahli. Mi smo jih želeli ohraniti res mehke, zato smo se moki izognili.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply