recepti za zdravo prehrano
 
Snuggleodejica – nosilna odejica za dojenčka

Snuggleodejica – nosilna odejica za dojenčka

Že v nosečnosti sem naletela na izdelek, ki je pritegnil mojo pozornost, ker imam rada uporabne stvari. Nosilna odejica za dojenčka se sliši kot nekaj, za kar se mi je zdelo, da bi nam znalo priti prav. Zabeleženo! 

Po rojstvu male maline se je izkazalo, da so bila moja predvidevanja pravilna (kakopak, Mrs. Always Right, hihi 😀 ). Ker nimamo urejenega kotička za spanje oz. še ugotavljamo, kaj in kako bomo preuredili, spi dojenčica povsod. Malo v veliki postelji, malo na kavču, še najmanj pa v svoji posteljici. 😀
Se spomnite ideje in našega namena?

karisin-koticek

V glavnem, potem se je izkazalo, da je prinčipesa zavladala kar v veliki postelji in to z velikim veseljem. Tudi mojim, saj je tako vse skupaj veliko bolj priročno. Čez dan pa na kavču. No, in tukaj se pojavi težavica: Kako otroka, ki se je ravno najedel, brez večjih komplikacij in PREDVSEM zbujanja prenesti v drug prostor, ki je bolj miren in primeren za spanje? (Če imate še enega starejšega otroka, potem veste, kako težko mu je dopovedati, da stojim 1 m stran, tako da volume glasnosti manjšega rock koncerta pri pripovedovanju res ni potreben? 😀 ).

Skratka, prenos od točke A do točke B brez večjih težav se je izkazal kot srednje uspešen. Pozabili smo namreč na dejstvo, da se ob vsakem premiku (neodvisno od vrste nosilke) malina hitro prebudi. Kar se vidi po zariplosti: 

snuggle-odejica-prenasanje1

Najin načrt je bil super, malina se podoji:

snuggleodejica-dojenje

Podre kupčka (nimamo slike, ampak se da lepo dvigniti k ramenu v tej odejici).

Vsa srečna zaspi:

snuggleodejica-po-dojenju

Preprosto zagrabimo ročaja in nežno dvignemo ter prenesemo drugam.

snuggleodejica-prenasanje

Če se seveda ne prebudi. 😀 To je druga zgodba. Ampak načeloma ja, je lažje kot karkoli drugega, manj trpi moj križ in ramenski obroč, pa hitreje je vse izvedeno.

Tudi do vozička:

snuggleodejica-vozicek

(Nezadovoljstvo pri malini vidno; neodvisno od odejice. 😀
Vsakič, ko jo položimo v voziček, znori in sosedje hodijo na okna gledat, če bo treba bežat pred Turki. 😀 Potem pa v sekundi, ko bi stisnil tipko off, ugasne in spi nekaj uric. Kdo bi razumel … )

PREDNOSTI in POMANJKLJIVOSTI

Torej, celotno gledano, je zadeva snuggleodejica sila priročna; otrok se manj “gunca”, lažje je kontrolirati dvige (sploh iz vozička – milina v primerjavi s sklanjanjem in trpečim hrbtom), bi jo pa sama raje dala malo večji malini (recimo okoli 1. meseca oz. nekje 60 cm velikemu dojenčku), ker se trenutno kar izgubi v njej in malce težje je dojiti zaradi vsega blaga oz. naštudirati je potrebno prijeme in spodvihovanje blaga – vaja dela mojstra. 🙂 

Edini minus, ki ga sama vidim, je to, da če dojenček poliva, ni notranje snemljive tkanine. Odejico je sicer možno oprati v pralnem stroju na 40°C, vendar se dlje suši, še posebej pri nagubani tkanini pri ročajih. Če bi bila znotraj neka snemljiva dodatna tkanina, ki ne prepušča oz. malo bolj odporna na razne madeže, bi bila odejica izjemna. 

Blago je zelo prijeten bombaž, zelo gosto tkanje, tako da se počutim varno, ko dvignem otroka. Vidi se dobra izdelava, zvezdice so pa naravnost očarljive. Komaj čakam še prihodnje mesece uporabe, ko bo lažje oceniti uporabnost. Namenjena je otrokom do 6. meseca starosti, testirana pa do 30 kg, tako da se jo verjetno da brez večjih težav uporabljati tudi kasneje.

Aja, še ena velika prednost, s snuggleodejico se izognete radovednim zijalom, predvsem tistim tetam, ki kar porinejo glavo v voziček: “O, vi imate pa dojenčka!” Neeee, vrečo krompirja vozimo naokoli. 😀 Malo šale za konec. 😉

 

 

 

Leave a Reply