Grahova juha z rižem

Grahova juha z rižem

Sladkasta in zelo okusna juha, ki se zelo prileže v tem hladnih jesenskih časih. Zaradi osnovnih sestavin je primerna za najmlajše in lahko jo ponudimo tudi mlajšim od 8. mesecev, če so že navajeni večjih količin stročnic.
Večjim jo lahko obogatimo z več začimbami – vanjo paše meta, bazilika, timijan, lahko tudi večji strok česna. Mi smo pustili dokaj osnovno različico, dodali smo malo koprca in kurkume, ki domnevno pomaga pri prehladnih obdobjih.
grahova juha z rizemgrahova juha z rizem1

Grahova juha z rižem
KOLIKO OSEB: 3
* od 8. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
2 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
20 min
ČAS ZA PRIPRAVO
2 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
20 min
KAJ POTREBUJEM
  1. GRAH, zamrznjen, 200 g
  2. RIŽ, 50 g
  3. ČEBULA, 1 manjša
  4. KOPER, ščep
  5. KURKUMA, ščep
  6. LANENO OLJE, 1 čajna žlička
KAKO TO GRE
  1. V posodo damo malo vode, toliko, da pokrije dno. Dodamo nasekljano čebulo in na najvišjem ognju toliko časa dušimo, da skoraj vsa voda izpari.
  2. Ogenj zmanjšamo, dodamo riž, premešamo in podušimo, da postekleni.
  3. V posodo nato stresemo grah in dolijemo 400 ml vode.
  4. Začinimo in kuhamo, dokler riž ni kuhan.
  5. Del graha poberemo iz juhe in zmiksamo*; tik preden postrežemo, dodamo žličko olja.
NAMIGI
  1. * Če otrok še ne je koščkov, juho spasiramo ali zmiksamo v celoti.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply